- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija prati mogućnost da Ukrajina napravi „prljavu“ bombu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZnak radijacije u zoni Černobilja
Znak radijacije u zoni Černobilja - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
Pratite nas
Rusija pažljivo prati mogućnost da Ukrajina nabavi nuklearno oružje ili napravi „prljavu“ bombu, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Što se tiče mogućnosti da Ukrajina nabavi nuklearno oružje ili napravi ‘prljavu’ bombu, svi znaci takve aktivnosti pažljivo prate relevantne ruske službe“, precizirala je Zaharova.
Ona je podsetila na izjave ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koje je „teško protumačiti drugačije nego kao pristup mogućnosti revizije nenuklearnog statusa Ukrajine“.
„Sećamo se i poziva na preventivne udare zemalja NATO-a protiv Rusije, izjava ukrajinskih aktivnih političkih snaga i političara koji pozivaju na nuklearni udar protiv Rusije. Više puta smo davali ocene ove potpuno neadekvatne i apsolutno neprihvatljive ideje. Ne smatramo potrebnim da analiziramo svaki bolni vapaj onih koji se u izobilju čuju od predstavnika kijevskog režima, jer se oni zaista ponekad nalaze u nekom bolnom, neadekvatnom stanju i svi to vide“, objasnila je ona.
Ona je primetila da sve to još jednom pokazuje suštinu samog kijevskog režima.
„A potrebne zaključke smo odavno izneli i mi i onaj deo međunarodne zajednice koji na ovu kijevsku kliku gleda kao na u međunarodnim razmerama zaista nezakonitu pojavu, i na to gleda tako, jer ima sposobnost da se rukovodi sopstvenom analizom i svojim procenama, a ne tezama i priručnicima koje nameće Zapad“, zaključila je Zaharova.
Prljava bomba - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Koje posledice može imati upotreba „prljave bombe“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala