- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin potpisao ukaz: Dozvoljeni izuzeci u primeni ekonomskih mera protiv Ukrajine

© Sputnik / Evgeniй OdinokovVlada Ruske Federacije
Vlada Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz koji omogućava Vladi Rusije da pravi privremene izuzetke prilikom primene uzvratnih sankcija protiv ukrajinskih kompanija i državljana koje su uvedene 2018. godine.
„Dati Vladi Rusije ovlašćenje da izdaje privremene dozvole koje predviđaju neprimenjivanje specijalnih ekonomskih mera. Ovaj ukaz stupa na snagu od dana potpisivanja i odnosi se na pravne odnose počevši od 22. oktobra 2018. godine“, navodi se u dokumentu.
Ova izmena je uneta u ukaz iz 2018. godine (koji je kasnije dopunjavan 2019. i 2021. godine) o primeni specijalnih ekonomskih mera u vezi sa neprijateljskim akcijama Ukrajine protiv ruskih kompanija i državljana. Ruski spisak kontrasankcija trenutno uključuje preko 900 ukrajinskih državljana i preko 80 ukrajinskih kompanija.
Ograničenja predviđaju blokiranje bezgotovinskih sredstava, hartija od vrednosti i imovine na teritoriji Rusije, kao i zabranu povlačenja kapitala van Rusije. U slučaju potrebe ruska Vlada može proširiti kontramere.
Infografika spisak neprijateljskih zemalja KAVER - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
RUSIJA
INFOGRAFIKA: Koje zemlje je Rusija proglasila za neprijateljske?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala