- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Preminuo poznati američki TV voditelj Džeri Springer, autor jedne od najbizarnijih emisija na svetu

© AP Photo / Alex von Kleydorff/Hearst Connecticut MediaDžeri Springer
Džeri Springer - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
Pratite nas
Bivši američki televizijski voditelj Džeri Springer, najpoznatiji po svojoj bizarnoj tok-šou emisiji, preminuo je u 79. godini.
On je vodio emisiju „Šou Džerija Springera“ skoro tri decenije, počev od 1991. godine, a poznata je po iznošenju privatnih stvari gostiju, međusobnim svađama, pa čak i tučama i bizarnim slučajevima u porodicama. Ova emisija, zbog svog sadržaja, smatrana je jednom od najbizarnijih na svetu, a časopis „TV vodič“ proglasio je njegovu emisiju za „najgoru tv emisiju u istoriji“.
Springer je preminuo u četvrtak u svom domu u Čikagu, posle duže bolesti, saopštila je njegova porodica
„Džerijeva sposobnost da se poveže sa ljudima bila je u srcu njegovog uspeha u svemu što je pokušao, bilo da je to politika, emisija ili samo šala sa ljudima na ulici koji su želeli fotografiju ili reč“, izjavila je Džen Galvin, portparol porodice.
Ona je dodala da je Springer „nezamenljiv i ovaj gubitak neizmerno boli, ali sećanja na njegov intelekt, srce i humor će živeti“.
Pre karijere televizijskog voditelja, Springer je kratko bio gradonačelnik Sinsinatija i savetnik za političku kampanju Roberta Kenedija.
Džeri Springer rođen je 1944. u Londonu, a roditelji su mu bili Jevreji iz Nemačke, koji su 1939. pobegli usled nacističkog terora. Springer se sa porodicom preselio u Njujork kada je imao pet godina. U SAD je završio dva fakulteta, političke nauke, a potom pravo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala