- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aljoša želi samo Srbiju: „Osećam da sam Srbin – na svaki mogući način“

© Foto: Skrinšot/TviterAljoša Vasić, Padova, fudbaler
Aljoša Vasić, Padova, fudbaler - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
Pratite nas
Pravo niotkuda do srpske javnosti stigla je informacija da u Italiji stasava njen sin, fudbaler italijanske Padove Aljoša Vasić. Momak rođen u Italiji želi samo dres reprezentacije Srbije.
U serijalu „srpski sinovi“ koji priprema i vodi Kristijan Plazonja, fudbalski analitičar, vezni fudbaler rođen 2002. godine otkrio je da je nedavno dobio pasoš Srbije.
„Imam dva velika sna za narednih nekoliko godina. Želim da igram u Seriji A i da igram za Srbiju. Uradiću sve kako bih dostigao te ciljeve. Nedavno sam konačno dobio državljanstvo Srbije i ne mogu da dočekam da zaigram za reprezentaciju. Rođen sam u Italiji, ali su moji roditelji iz Banjaluke. Osećam da sam Srbin, na svaki mogući način“, naveo je Vasić.
U prestonicu Republike Srpske, kako kaže, često se vraća.
„Dolazim najmanje dvaput godišnje, da posetim porodicu i da se izopštim iz užurbanog života. Volim da se vraćam u Banjaluku, daje mi to drugačiju perspektivu i motivaciju da se žestoko borim u Italiji“.
Uz lojalnost korenima, Aljoša je veran i Padovi.
„Padova je moja najvažnija škola. Dočekali su me kada sam bio mali i pomoglo mi je da izrastem u čoveka kakav sam sad. I kao fudbaler i kao ljudsko biće“.
Aljoša ima i uzora – naravno Srbina koji briljira u Italiji.
„Zaljubio sam se u fudbal zbog Ronaldinja, ali je sada moj omiljeni igrač Sergej Milinković-Savić. Neverovatan vezni fudbaler koji kombinuje tehniku i fizikalije. Imao sam sreće da igram protiv njega u prijateljskoj utakmici. Dao mi je svoj dres i veoma cenim taj potez“, zaključio je Vasić.
On je, kao ofanzivni vezista i polušpic, u aktuelnoj sezoni treće italijanske lige, odigrao je 35 utakmica, postigao osam golova i dodao četiri asistencije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala