- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

U Kijevu prete da će da zauzimaju manje ruske gradove

© Sputnik / Evgeniй Kotenko / Uđi u bazu fotografijaVojnici bataljona Azov polažu zakletvu u Kijevu
Vojnici bataljona Azov polažu zakletvu u Kijevu  - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Privremeni komandant bataljona Azov* Bogdan Krotevič rekao je američkom listu Vašington Post da jedinica namerava da igra važnu ulogu u kontraofanzivi Oružanih snaga Ukrajine, koristeći taktiku zauzimanja manjih ruskih gradova radi vršenja pritiska na Moskvu.
Kako su saopštili novinari, kijevski režim je odredio Azov*, koji je nedavno apsorbovao druge jedinice Nacionalne garde zemlje, da bude jedna od šest ofanzivnih brigada, rekli su novinari. List ističe da Azov* pokušava da se oporavi od „teških borbenih gubitaka“ i nada se da će regrutovati 6.500 novih boraca.

"Odgovarajući na pitanje o predstojećoj ofanzivi, Krotevič se osvrnuo na prvi rusko-čečenski rat, kada su čečenske snage koristile strategiju zauzimanja malih ruskih gradova koje bi zatim koristile za vršenje pritiska kako bi povratile teritorije koje su se nalazile pod ruskom kontrolom", navodi list.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u ponedeljak je izabrao deset ljudi koji će odgovarati za kontraofanzivu, baviće se naoružavanjem i opremanjem jurišnih brigada ukrajinskih snaga.
Prošle nedelje, zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar nazvala je situaciju u Artjomovsku, gde se Oružane snage Ukrajine svakodnevno povlače iz dva-tri kvarta, elementom kontraofanzive. Ona je navela da Oružane snage Ukrajine izvode „aktivne jurišne operacije“.
*teroristička organizacija zabranjena u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala