- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemačka vojska: Lovci NATO-a presreli tri ruska aviona

© JACK GUEZLovac "jurofajter"
Lovac jurofajter  - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Lovci nemačkog i britanskog vazduhoplovstva „jurofajter“ otkrili su i pratili dva ruska Su-27 i izviđački avion Il-20 iznad Baltičkog mora, saopštilo je nemačko ratno vazduhoplovstvo.
„Presretnuti su izviđački avioni. Nemački i britanski ‘jurofajteri’ podignuti su da identifikuju tri vojna aviona. Dva flankera Su-27 i jedan Il-20 iz Rusije ponovo su leteli bez signala transpondera u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora“, navodi se u saopštenju objavljenom na Tviteru.
Ranije je objavljeno da su vazdušne snage Velike Britanije i Nemačke 14. aprila pratile tri ruska vojna aviona iznad Baltičkog mora.
Ministarstvo odbrane Rusije više puta je isticalo da ruski avioni lete u strogom skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez prelaska vazdušnih puteva i opasnog približavanja avionima drugih država.
U martu je saopšteno da će nemački i britanski lovci zajednički patrolirati vazdušnim prostorom iznad zemalja-članica NATO-a – Estonije, Letonije i Litvanije.
Ruski vojni avioni - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
RUSIJA
Danska i Švedska prvi put zajedno podigle avione da bi pratile ruski Il-20 iznad Baltika /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala