- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bivši bugarski ministar: Rekli su da će NATO da nas čuva, a Evropa da nas hrani...

© AP Photo / Alex BrandonBugarska zastava
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Buduća vlada Bugarske „služiće stranim interesima“, a ne bugarskom narodu, smatra bivši ministar odbrane ove zemlje Krasimir Karakačanov. To će značiti da će Bugarska obezbediti Ukrajini još više naoružanja iz sopstvenih zaliha. Pokazuje se interesovanje i za bugarske lovce i tenkove, rekao je on.
„NATO će nas čuvati, Evropa će nas hraniti... Vidimo i sami da nas poslednjih 15 godina, otkako smo članovi NATO-a i EU, niko ne hrani niti štiti besplatno. Treba reći koliko će koštati modernizacija vojske. Što je najvažnije, neka kažu gde ćemo da nađemo pare za to. Jasno je gde: od kredita koje će vraćati naši unuci, praunuci itd. Mnogo puta sam govorio, Bugarska ni ekonomski i vojno nije spremna ni za kakav rat. Uključujući i za rat u Ukrajini“, rekao je Karakačanov.
Bivši ministar je takođe kritikovao politiku SAD i EU prema sukobu u Ukrajini. On je aktuelne događaje nazvao „ratom” između dva bloka – onih koji nastoje da održe monopol SAD kao jedinog svetskog faktora i ostalih koji su se ujedinili oko Kine, Ruske Federacije, Indije i drugih. Prema rečima Karakačanova, oružani sukob koji je počeo 24. februara 2022. mogao se izbeći. Bivši ministar nazvao je neozbiljnom retoriku da će Rusija „napasti Evropu”.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala