- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aleksa dizao svlačionicu na noge: Kevin nas nosi na krkačama – pritisak je na Realu /video/

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksa Avramović
 Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Aleksa Avramović vratio je Partizan u život protiv Real Madrida u drugoj polovini poslednje deonice, ali jedan od miljenika navijača ističe da je ceo tim funkcionisao odlično, dok za Kevina Pantera kaže da ekipi kapitenski nosi na krkačama.
Pokušavali su košarkaši Partizana da se raduju, ali i da stišaju euforiju jer ih nova utakmica protiv Reala očekuje već u četvrtak. Međutim, Aleksa Avramović nije mogao da krije sreću zbog velike pobede u prvoj utakmici.
„Gde god igramo tu su naši Grobari, što bi rekla pesma, hvala im na tome, bili smo nošeni energijom. Kevinu hvala, pogodio je pretežak šut, 26 poena, pravi kapiten. Jam je odigrao fenomenalno, Dante pogodio težak šut, svi su igrali fenomenalno. Nismo imali rešenja za Deka, da li ode na post da koš, trojku šutne ubaci, jedan na jedan pogodi, klasa od igrača, fenomenalan je igrač. Radovali smo se, ali radovanje je prošlo sada moramo da se fokusiramo na sledeću utakmicu“, rekao je Avramović posle meča.
Naglasio je Aleksa da je svaki igrač imao veoma važnu sekvencu, dok nije želeo previše da ističe svoj doprinos pogotovo trojkom u poslednjoj četvrtini.
„Svako je dao doprinos, Smajli je krenuo fenomenalnu utakmicu posle toga je Zek pogađao neke šuteve, nadovezali su se Jam i Egzum, ja sam imao težak šut, a Kevin nas nosi na krkačama“, objasnio je Avramović.
Miljenik navijača Partizana istakao je da uživa u ovako teškim i velikim utakmicama i smatra da su crno-beli imali odlično sezonu, pogotovo kada se pogledaju rezultati iz drugog dela.
„Živim za ovakve utakmice, volim da se nadmećem, da pokažem da smo bolji i ajmo da igramo najbolju košarku, Partizan drugi deo sezone igra izvanredno. Da smo mogli da pobedimo još neke utakmice sigurno jesmo, ali tu smo gde smo, ovo je realnost, mi vodimo 1:0 i spremamo se za sledeću utakmicu“, istakao je Avramović.
Posle utakmice Aleksa je bio jedan od najraspoloženijih igrača u svlačionici. Dok je Džejms Naneli smirivao situaciju i rekao saigračima „Moramo da pobedimo sledeću utakmicu“, Aleksa je imao drugi plan.
„Okej, ali sada slavimo“, poručio je saigračima Avramović u svlačionici.
Košarkaš Partizana veruje da će Real igrati pod većim pritiskom i još agresivnije, ali ne sumnja ni u svoju ekipu.
„Veliki je pritisak na njima, videli ste pušta se čvršća igra, mora baš da bude težak faul da bi se svidelo. Oni će u sledeću utakmicu ući mnogo agresivnije jer nemaju šta da izgube, oni gube 1:0, a mi pobedom idemo u našu kuću gde znamo koliko smo opasni“, poručio je Avramović.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala