- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp oštro udario na Bajdena: Pet najgorih predsednika u istoriji SAD nije napravilo toliku štetu

© AP Photo / Andrew HarnikDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp optužio je aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena za niz neuspeha, poručivši da je Bajden najgori šef države u istoriji SAD.
„Mogli biste uzeti pet najgorih predsednika u američkoj istoriji i spojiti ih i oni ne bi napravili štetu koju je Džo Bajden naneo našoj naciji“, istakao je Tramp, reagujući na najavu Bajdenove kandidaturu na predsedničkim izborima u SAD.
Bivši predsednik Amerike je, kao primer Bajdenovog „pogubnog i neuspešnog mandata", podsetio i na „najgoru inflaciju u poslednjih pola veka“, konstantni pad plata, porast cena benzina, beskućništvo i kriminal...
Tramp je optužio Bajdena i da „naoružava“ pripadnike snaga bezbednosti kako bi kaznio njegove pristalice, navodeći i da je Bajdenova naklonost prema transrodnim aktivistima dovela do toga da su deca „indoktrinirana i osakaćena od strane levičarskih nakaza i fanatika”.
Tramp je i ranije po ovim pitanjima kritikovao Bajdena, pa i u najnovijem obraćanju nije bilo iznenađenja po pitanju spoljne politike.
Tvrdeći da se Rusija udružuje sa Kinom, da Iran dele dani od nuklearne bobe, a da je Ukrajina razorena invazijom, što se nikada ne bi dogodilo da je on predsednik, Tramp je ponovio da je Bajden doveo Ameriku do same ivice Trećeg svetskog rata.
„Gotovo je nezamislivo što Bajden uopšte razmišlja da se ponovo kandiduje“, rekao je Tramp, istakavši da u celoj američkoj istoriji nikada nije bilo većih razlika, ako se uporede njegova i Bajdenova administracija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala