- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Rusija je herojska zemlja

© Sputnik / Konstantin MihalьčevskiйRuski vojnici u zoni specijalne vojne operacije
Ruski vojnici u zoni specijalne vojne operacije  - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da su vojnici u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini – heroji i moralni primer.
„Svi momci koji su sada na prvoj liniji fronta svi su oni heroji i svi su moralni orijentir za mene i milione naših građana“, rekao je Medvedev na maratonu znanja.
On je dodao da su i oni koji rade u vojno-industrijskom kompleksu, koji su angažovani u tri smene i rade za malu platu, takođe heroji.
„Volonteri, dobrovoljci koji pomažu onima na frontu, porodicama vojnik, rade to nesebično, rizikuju živote su takođe heroji. Zbog toga je naša zemlja herojska i želim nam svima nama, našoj zemlji pobedu“, rekao je on.
Moguća pojava „Četvrtog rajha“ na bazi Nemačke i njenih satelita pretvoriće se u novi panevropski rat, dodao je on.
„Uz nastavak anšlusa (pripajanje zapadnih regiona Ukrajine Poljskoj i drugim zemljama) danas se može zamisliti i stvaranje Četvrtog rajha na bazi Nemačke i njenih satelita: Poljske, baltičkih država, Češke , Slovačke, Rumunije, neke male Kijevske republike i drugih marginalaca“, rekao je Medvedev i dodao da posle toga evropski izbor ide utabanim putem – pravo ka novom evropskom ratu.
Ruski zvaničnik je istakao da vojno-industrijski kompleks izlazi na kraj sa povećanim opterećenjem usled specijalne vojne operacije i tenkova, raketa i municije ima dovoljno.
"Na početku, prošle godine naši neprijatelji su sve vreme govorili; Ostaće bez raketa, potrošiće municiju, tenkove. Ništa od toga se nije dogodilo", rekao je Medvedev.

Oko za oko

Prema njegovim rečima, Rusija će u slučaju oduzimanja blokiranih aktiva postupiti po principu "oko za oko".
"Uveren sam da nam neće zadrhtati ruka i da ćemo sprovesti uzvratne mere u okviru našeg zakonodavstva i međunarodnog prava. Ovde se ne može razmišljati drugačije već se mora delovati po principu - oko za oko", zaključio je on.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala