- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Predsednik Amerike mogao bi da bude čovek sa autoritetom - Ilon Mask

© AFP 2023 / ANGELA WEISSIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
Pratite nas
Pobedu na američkim izborima može izvojevati čovek sa velikim autoritetom, kao što je, na primer, biznismen i vlasnik društvene mreže Tviter Ilon Mask, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Sada se mnogo govori o Ilonu Masku kao o novom licu Sjedinjenih Država. Na izborima za predsednika SAD pobedu može izvojevati čovek koji ima daleko veći autoritet nego bivši predsednik Donald Tramp i posebno aktuelni Džozef Bajden. Legendarni Ilon Mask “, rekao je Medvedev obraćajući se na maratonu znanju.

Ruski zvaničnik je dodao da sudeći po pretendentima na funkciju predsednika Amerike, situacija se razvija u pravcu tragikomedije.
„Sudeći po kandidaturama onih koji pretenduju na mesto predsednika Amerike situacija se razvija po principu tragikomedije i postoji rizik da postane farsa. Potpuna farsa. Svedoci smo konačnog raspadanja američke političke elite, kada vlast u toj državi prelazi u ruke tzv. duboke države, a na čelu države je ili harizmatični ali nemoćni diletanti ili bespomoćni starci“, rekao je on.
To, kako je rekao, nije smešno, nego užasno.
Za Rusiju nije važno ko je predsednik SAD, ali agonija sa političkim klasama u SAD može da bude okidač koji bi zaustavio razvoj čitavog čovečanstva, izjavio
„Za nas u ovom momentu nije toliko važno ko je u Beloj kući. To je problem Amerikanaca, njihovih saveznika. Ali pri agoniji političkih klasa u SAD to može da bude okidač koji bi mogao da ugrozi stabilan razvoj čitave ljudske civilizacije“, rekao je Medvedev.

Navijaću za Teksas

Medvedev je rekao da će navijati za Teksas ako ta teritorija odluči da postane nezavisna od SAD.
Kako je rekao, borba do istrebljenja među političkim elitama i ekonomskim klanovima u SAD može dovesti do odvajanja različitih država koje se i bez toga razmeću svojom nezavisnošću u najosetljivijim pitanjima.
„Slobodu već traže Kalifornija i Teksas. Čini se da je takav scenario donedavno izgledao apsurdan i čudan. Ali, Teksas je već počeo da se sprema za sprovođenje referenduma. Republikanci su 2021. u državi Teksas osmislili zakon o nezavisnosti Teksasa i zakon o referendumu. Pravnu osnovu su takođe pripremili - kršenje člana 1. Ustava Teksasa. Pojavili su se i novi nacrti zakona ove godine. Tako da ono najinteresantnije tamo tek počinje. Ne znam kako vi, ali ja ću navijati za Teksas“, rekao je Medvedev.
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SVET
Šta će se desiti ako Tramp bude uhapšen: Procena Ilon Maska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala