- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Moguće odvajanje nekih američkih država; Navijaću za Teksas

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
Pratite nas
Zamenik predsednika saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je rekao da će navijati za Teksas ako ta teritorija odluči da postane nezavisna od SAD.
Medvedev je u obraćanju učesnicima maratona znanja rekao da borba do istrebljenja među političkim elitama i ekonomskim klanovima u SAD može dovesti do odvajanja različitih američkih država koje se i bez toga razmeću svojom nezavisnošću u najosetljivijim pitanjima.
„Slobodu već traže Kalifornija i Teksas. Čini se da je takav scenario donedavno izgledao apsurdan i čudan. Ali, Teksas je već počeo da se sprema za sprovođenje referenduma. Republikanci su 2021. u državi Teksas osmislili zakon o nezavisnosti Teksasa i zakon o referendumu. Pravnu osnovu su takođe pripremili - kršenje člana 1. Ustava Teksasa. Pojavili su se i novi nacrti zakona ove godine. Tako da ono najinteresantnije tamo tek počinje. Ne znam kako vi, ali ja ću navijati za Teksas“, rekao je Medvedev.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SVET
Republikanci iz Teksasa: Bajden nije legitimno izabran od naroda SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala