- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska likvidirala oko 60 pripadnika „Gruzijske legije“

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje rakete iz sistema "Iskander" tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini
Lansiranje rakete iz sistema Iskander tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2023
Pratite nas
Oružane snage Rusije likvidirale su uz pomoć raketnog sistema „Iskander“ do 60 pripadnika „Gruzijske legije“ kod zgrade biblioteke u Konstantinovki, u Donjeckoj Narodnoj Republici.
Reč je o militantima koji su učestvovali u zverskom iživljavanju i ubistvima ruskih vojnika kod Kijeva u martu prošle godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Ministarstvo odbrane Rusije ima informacije o svakom stranom plaćeniku koji je umešan u ubistva ruskiih vojnika. Njih će stići zaslužena osveta“, dodaje se u saopštenju.
Iz Ministarstva je, takođe, saopšteno da su posade jurišnih aviona Su-25 uništile kamuflirane pozicije i oklopnu tehniku ukrajinskih snaga najmoćnijim nenavođenim avijacionim raketama ruske avijacije S-25.
Rakete iz serije S-25 predstavljaju najmoćnije ruske nenavođene avijacione rakete klase „vazduh-zemlja“. Dužina raketa je veća od 3,3 metra, masa projektila između 380 i 480 kilograma, u zavisnosti od modifikacije, a masa bojeve jedinice od 150 do 190 kilograma, u zavisnosti od modifikacije. Rakete su predviđene za uništavanje oklopne tehnike, vojske, čvrstih skloništa, poljskih utvrđenja, aerodromske i železničke infrasturkture.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala