Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije nije izglasao rezoluciju o uvođenju sankcija Rusiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićDom Narodne skupštine Republike Srbije
Dom Narodne skupštine Republike Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2023
Pratite nas
Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije na današnjoj sednici nije izglasao Predlog rezolucije o uvođenju sankcija Rusiji koji je podneo predsednik tog odbora i poslanik SSP Borko Stefanović.
Posle rasprave o Predlogu, od 15 članova Odbora nije glasalo 12 poslanika, dok je jedan bio protiv, a dvoje su glasali za ovu rezoluciju.
Reč je rezoluciji o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom EU, a u vidu restriktivnih mera prema Ruskoj Federaciji.
Stefanović je na sednici rekao da je EU strateški cilj Srbije, koji je definisan i voljom građana i zakonskim i ustavnim okvirima. On je naveo da je većina građana protiv uvođenja sankcija, ali da većina građana možda ne zna i u kakvoj situaciji je Srbija, preneli su beogradski mediji.
Grupa poslanika predložila je i Preporuku Vladi Srbije o novoj spoljnoj politici, a predlog je obrazložio Boško Obradović. On je naveo da u spoljno političkoj orijentaciji broj jedan treba da bude očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.
Na dnevnom redu je bio i Predlog deklaracije o potrebi jačanja saradnje s Rusijom na bilateralnom nivou i međunarodnim organizacijama, a predlog je obrazložio Ivan Kostić iz pokreta Dveri. Ovaj predlog takođe nije prošao Odbor.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala