- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija ima novu tenisku nadu – Mia pobedila na terenima koje dobro pamti i Novak

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku / Neda MiletićMia Ristić
Mia Ristić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2023
Pratite nas
Mia Ristić, mlada reprezentativka Srbije u tenisu, potvrdila je sjajnu formu i osvojila je drugi trofej u UTR konkurenciji savladavši Rumunku Irinu Fetečeu, čime je nastavila sa odličnim rezultatima.
Mia je sa 16 godina nedavno ostvarila četiri pobede za Srbiju u Bili Džin King kupu, a sada je ubedljivo stigla do trofeja na turniru odigranom na terenima TK Crvena zvezda pobedivši sa 6:2, 7:6.
Mia je prethodni trofej osvojila u Nišu, prošle godine.
Na tim terenima održana su ukupno dva UTR turnira, u ženskoj konkurenciji je Mia bila neprikosnovena, dok je u muškoj konkurenciji Janes Loren savladao Luku Pavlovića posle preokreta, 3:6, 6:0, 6:2.
Mlade teniserke i teniseri su imali priliku da igraju na terenu gde je Novak Đoković 2003. godine, dakle pre 20 godina, osvojio prvi profesionalni trofej.
Uz podsećanje na to, direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović govorio je o mladoj Mii Ristić.
„Čestitam našoj reprezentativki Ristić koja je i ovde na UTR takmičenju pokazala da je jedan od najvećih teniskih talenata i potencijala na svetu, da će brzo biti u samom svetskom vrhu i izuzetno nam je drago da će pamtiti ovaj turnir kao jedan lep trijumf na putu ka svetskom tronu u profi konkurenciji“, naveo je Vojinović.
© Foto : Ustupljeno Sputnjiku / Neda MiletićViktor Troicki
Mia Ristić i teren Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2023
Viktor Troicki
A da je tenis u ekspanziji u Srbiji potvrđuje i prvi od 22 ITF turnira koji će se ove godine igrati na terenima hotela „Planinka“ u Kuršumlijskoj banji – jedan od terena dobio je ime po selektoru Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktoru Troickom.
„Izuzetna mi je čast što moje ime nosi centralni teren ovog jedinstvenog kutka naše prelepe Srbije. Svetska infrastruktura, savremeni objekti, hrana izuetnog kvaliteta, netaknuta priroda, vazdušna banja, bazeni sa termalnim vodama, u mestu ovakvog jedinstvenog sadržaja i na terenu sa mojim imenom, na čemu sam jako zahvalan domaćinu, rodiće se novi šampioni, budući svetski asovi koji će zauvek pamtiti da su prve poene i pehare uzeli upravo u raju Srbije. Sve čestitke domaćinu na svemu što je učinio da ovaj serijal dovede ovde, da stvori uslove za ovako nešto što nema ni u jednom drugom delu sveta, na maksimalnoj motivisanosti, radu, vrednoći, požrtvovanosti i operativnosti“, rekao je selektor Troicki.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala