- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Skandalozan prekid, poraz u derbiju i ljutita izjava kapitena Srbije: „Videćemo šta će se desiti“

© AFP 2023 / MAURICE VAN STEENDušan Tadić, Ajaks
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
Pratite nas
Fudbaleri PSV Ajndhovena pobedili su na svom terenu ekipu Ajaksa rezultatom 3:0 u velikom derbiju 30. kola holandskog šampionata, čime su napravili krupan korak ka plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Utakmicu je obeležio prekid u 61. minutu pri rezultatu od 2:0 za domaćine pošto su vatreni navijači PSV-a. koji su napravili sjajnu atmosferu, ubacivali tvrde predmete na teren.
Domaći huligani su čak gađali pivskom čašom vezistu Ajaksa Stivena Berghuisa, pa je glavni sudija odlučio da prekine meč i da igrače oba tima pošalje u svlačionicu. Prekid je trajao 20 minuta.
Golove za PSV dali su Luk de Jong u 13. i 78. i Ćavi Simons u 54. minutu.
PSV Ajndhoven je trenutno drugi na tabeli sa 65 bodova i drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Ajaks treći sa 62 i ukoliko ostane na tom mestu čeka ga sezona u Ligi Evrope.
To je definitivno neuspeh za holandskog velikana koji prvi put još od 2006. nije uspeo da pobedi ni lidera Fejenord, ni prvog pratioca PSV u ligi cele sezone.
Srpski reprezentativac Dušan Tadić odigrao je ceo derbi za Ajaks, a uoči meča u Ajndhovenu istakao je i da postoji mogućnost razlaza sa popularnim „Kopljanicima“ ovog leta.

„Došao sam ovde da osvajam titule. Treba nam dobar plan od leta i snažniji Ajaks. Projekat mora da bude ispravan. Videćemo šta će se desiti, fudbal je nepredvidiv, nikad se ne zna“, izjavio je Tadić.

Ova izjava Srbina došla je samo nekoliko dana nakon priznanja da bi želeo jednog dana da bude trener Ajaksa. Zašto je kapiten ljut i na koga u klubu, videćemo.
Spomenimo na kraju i da velikan iz Amsterdama ipak ima šanse da osvoji jedan trofej ove sezone i to Kup Holandije, pošto ga sledećeg vikenda očekuje finale sa PSV-om u Roterdamu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala