Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Keljmendijevi protiv Pecijevih: Na Kurtijevim izborima i kandidati i članovi odbora iz dve porodice

© Tanjug / DOPISNIŠTVO KIMLokalni izbori na severu KiM koje Srbi bojkotuju
Lokalni izbori na severu KiM koje Srbi bojkotuju - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
Pratite nas
Lokalni izbori u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i Metohije pokazali su kako Aljbin Kurti, čija ih privremena prištinska vlada organizuje, zamišlja demokratiju. Tako su u Zvečanu na izbornim listama samo članovi dve albanske porodice, dok su njihovi srodnici u biračkim odborima.
Izborni dan koji je počeo jutros u sedam sati protiče mirno uz malu zainteresovanost albanskih glasača i bez ijednog Srbina koji je do sada, osim Slađane Petković koja je i sama kandidat za gradonačelnika u opštini Zvečan, izašao na birališta.
Upravo u opštini Zvečan zabeležena je i jedna neverovatna činjenica, a to je da su se na listi odborničkih kandidata ispred Pokreta Samoopredeljenje, čiji je lider Aljbin Kurti, kao i na listi odbornika koji predstavljaju Demokratsku partiju Kosova našli samo članovi porodica Keljmendi i Peci.
I dok je lista Samoopredeljenja „demokratična“ pa se na spisku od 16 kandidata našlo „čak“ četiri člana porodice Peci, zajedno sa 12 kandidata iz porodice Keljmendi, na listi PDK stoje prezimena sa 10 kandidata, svi iz porodice Peci.
Sudeći po ovom spisku porodica Peci u startu ima prednost od 2 poena jer ima 14 naspram „samo“ 12 kandidata porodice Keljmendi.
Da stvar bude još komičnija, deset članova dva biračka centra u opštini Zvečan 2910b/01d i 2911b/01d potiču iz porodica... Keljmendi i Peci, samo što u ovom slučaju Keljmendijevih ima šest dok je Pecijevih četiri.
S obzorim na trend izlaznosti Srba i činjenicu da do sada, osim Slađane Petković niko od Srba nije izašao da glasa teško da će Petkovićeva postati gradonačelnik Zvečana, ali Keljmendijevi i Peci imaju velike šanse da porodično zauzmu sva mesta u lokalnoj skupštini u Zvečanu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Donjoj Gradini - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
SRBIJA
Vučić: Srbi pokazali da neće na izbore za okupacionog gaulajtera za sever KiM
Biralište kontejner - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
SRBIJA
Samoopredeljenje pobedilo u Leposaviću i Severnoj Mitrovici, a DPK u Zvečanu i Zubinom Potoku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala