- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Estonski ministar odbrane: Ukrajinska ofanziva počeće za mesec dana

© AP Photo / Roman ChopUkrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici  - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Estonije Hano Pevkur smatra da će ofanziva ukrajinske vojske početi za oko mesec dana, pošto kišno vreme sada sprečava aktivna dejstva na frontu.
„Ako se poslušaju mišljenja izrečena u bazi ‘Ramštajn’, onda će možda proći još mesec dana pre nego što budemo mogli da pričamo o pravoj kontraofanzivi. Ako se vreme promeni, to može da se desi i ranije. Ako ne, onda proći će mesec, možda dva“, rekao je Pevkur za portal „ERR“.
Prema njegovim rečima, prepreka ofanzivi u ovom trenutku nije odsustvo, na primer, tenkova „abrams“, već vremenski uslovi u Ukrajini.
„Tenkovi ‘Abrams’ nisu odlučujući u prolećnoj ofanzivi. U Ukrajinu je već prebačeno prilično mnogo tehnike, a dosta je i na putu ka tamo. Najveća prepreka kontraofanzivi je vreme. Vreme je prilično kišovito, što otežava premeštanje teške tehnike. Ukrajinci čekaju da se vreme popravi…“, objasnio je estonski ministar.
Pevkur je u petak učestvovao u zasedanju kontakt-grupe za Ukrajinu u američkoj vojnoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj.
Premijer Ukrajine Denis Šmigalj je početkom aprila izjavio da kontraofanziva Ukrajine može da počne na leto. Na osnovu podataka iz tajnih dokumenata Pentagona koji su „procureli“ na internet. Broj zapadnih tenkova i drugog naoružanja koje je već u Ukrajini ne omogućava ukrajinskoj vojsci da to učini.
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
RUSIJA
„Pripremite se za najgore“: Ukrajina upozorena na rizike od kontroaofanzive
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala