Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić poručio portparolu EU: Sram te bilo!

© Tanjug / JADRANKA ILIŽAleksandar Vučić na vojnoj vežbi u Batajnici
Aleksandar Vučić na vojnoj vežbi u Batajnici - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
Pratite nas
Iznenadio sam se i zaprepastio kada sam čuo da je portparol EU Peter Stano rekao da je razočaran što Srpska lista neće izaći na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
"Mi smo do sada učestvovali na četiri ili pet izbora koje su organizovale prištinske vlasti, a nije trebalo ni na jednim dok se ne formira ZSO. Deset godina kasnije, a za to nije kriva samo Priština, već i EU koja je garant, nisu to sproveli u delo. Srbi su posle devet i po godina, maltretiranja, šikaniranja , upucavanja, rekli da neće da učestvuju dok se ne završi osnivanje ZSO. I opet su Srbi krivi", rekao je Vučić
"Za šta su krivi, za upucavanje dece, pokušaje ubistva, zar se pod takvim uslovima ide na izbore. Da se izbori održavaju u policijskim kontejnerima, policijskim stanicama, gde je 550 do zuba naoružanih", upitao je predsednik Srbije.
"Zato pozivam Srbe da budu još ujedinjeniji, da vide da ne mogu da nas gaze, da Srbija nije šaka zobi koju će moći da pozobaju kad hoće. Dali ste im viznu liberalizaciju, članstvo u Savetu Evrope".
Vučić je ocenio da jesmo u teškoj situaciji, ali da je odluku da ne učestvuje na lokalnim izborima na KiM doneo naš narod koji tamo živi.
"Naš narod će sutra mirno, odgovorno i sa prezirom da gleda one koje budu dovlačili iz Južne Mitrovice da njima biraju vlast u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću. Posle toga sledi potpuna okupacija na koju su naši ljudi navikli. Mi ćemo da im isplaćujemo plate, da im pomažemo i da čekamo bolja vremena u kojima će početi da važe povelja UN i međunarodno javno pravo", rekao je Vučić.
Vučić je istakao da ne zna šta bi posle svega tražio u Briselu tokom dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU.
"Više mi se ništa ne traži, jer sve što su obećali, to su slagali. Zato mi nije problem da im kažem, sram te bilo. Ubijate nam ljude, a kažete da ste razočarani što mi ne učestvujemo na izborima. Mislim na tog portparola EU i pitam ga, zar te nije bar malo sramota", rekao je Vučić.
Daćemo sve od sebe da sačuvamo mir, a situacija u celom regionu je veoma složena. Više od toga ne mogu da govorim, rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje kakva je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala