Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković OEBS-u: Dopustili ste da kosovska policija broji glasačke listiće

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPetar Petković
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
Pratite nas
Dužnost OEBS-a je da kontroliše izborne procese na Kosovu i Metohiji, poručio je direktor kancelarije za KiM Petar Petković, reagujući na izjavu predstavnika OEBS-a da ta misija nije uključena u pripremu i sprovođenje vanrednih izbora u četiri opštine na severu pokrajine.
„Za sutrašnje antidemokratske izbore OEBS je odlučio da ne učestvuje u kontroli. Dopustili ste da umesto OEBS, kosovska policija broji glasačke listiće! Sram te bilo Davenporte“ napisao je Petković na Tviteru, misleći na Majkla Devenporta, šefa misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji.
Misija OEBS-a je u petak saopštila da nije uključena u pripremu i sprovođenje vanrednih izbora u četiri opštine na severu KiM, dodajući da pažljivo prati situaciju u skladu sa svojim mandatom.
Direktor Kancelarije za KiM reagovao je i na opasku Aljbina Kurtija povodom današnjeg prikaza srpske vojske „Granit 2023“ u Batajnici.
Petković je naveo da Kurti govori o nestalim osobama, a neće da istraži nijednu od devet lokacija gde su zakopani Srbi.
Takođe, odgovorio je i na uvrede koje je šef kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Bljerim Velja uputio predsedniku Srbije.
„Džaba ti sva bolesna mržnja, neće vas Srbi s Kosova i Metohije. Ako sutra više od 100 Srba glasa na lažnim izborima, vladajte u tri mandata. Zato nervoza i uvrede! Pukli ste! A kad već pominješ dilere, autoprojekcija na delu!," naveo je Petković na Tviteru.
Anketa
Prete li nove tenzije na Kosovu i Metohiji zbog nelegitimnih izbora u četiri opštine na severu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala