- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Sve što bude potpisano o imovini biće i sprovedeno

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u ponedeljak biti potpisan dokument koji se odnosi na pitanja imovine i poručio da će sve potpisano biti i sprovedeno i da u to niko ne treba da sumnja.
„Ne treba niko da sumnja da ćemo doneti odluku o povlačenju sudija iz Ustavnog suda BiH i da ćemo u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova organizovati službu koja će nadzirati i pratiti. To je naše pravo“, izjavio je Dodik.
Dodik je podsetio da je granica između dva entiteta definisana Aneksom dva Dejtonskog sporazuma, sa pripadajućim mapama koje jasno utvrđuju kome pripada koja teritorija i upitao šta je tu nelegalno i šta u tome ima novo.
„Ako ima, pokažite mi“, rekao je Dodik.
Dodik je kazao da su se u petak u Banjaluci sastali ozbiljni ljudi, da je njegov tim sastavio početni dokument i da su uvažene i sugestije drugih, da sve to ide na organe stranaka i da će se ponovo sastati u ponedeljak.
Komentarišući to što predsednik PDP-a Branislav Borenović i lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović nisu došli na sastanak, Dodik je rekao da misli da sebe ponižava komentarišući Vukanovića koji je izopšten iz normalnog dijaloga i sposobnosti da to vidi, preneo je portal RTRS.
„Naravno, njemu je lepo kada odu u FBiH i sedi s njima, ali to je njihov problem. Mislim da ćemo u ponedeljak pozvati i njih. Nije to nikakva molba. Mi ne molimo nikoga“, rekao je Dodik.
Kada je reč o Borenoviću, Dodik je naveo da se „zna koji je Borenovićev kapacitet izdaje“.
„Da ima imalo političke logike i političke pameti kao što nema, on bi juče bio tamo“, kazao je Dodik, koji je na aerodromu Batajnica prisustvovao prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“.
Zgrada Vlade RS u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
REGION
Snažan potez u samoodbrani: Republika Srpska samostalna - u okviru dejtonske Bosne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala