- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o ulasku Ukrajine u NATO: Alijansa je agresivni blok koji nasrće na bezbednost Rusije

© Sputnik / Evgeniй BiяtovMoskva
Moskva  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
Pratite nas
NATO je agresivni blok koji nastavlja politiku uvlačenja Ukrajine u Alijansu, a Rusiju smatra protivnikom i nasrće na njenu bezbednost – postupci Alijanse pokazuju da je bila ispravna odluka o pokretanju specijalne vojne operacije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„NATO nastavlja da pokazuje svoju agresivnu prirodu o kojoj smo i ranije govorili, još pre početka specijalne vojne operacije. NATO očigledno nastavlja svoju politiku uvlačenja Ukrajine u Alijansu“, ocenio je Peskov.

On je podsetio da je o toj potencijalnoj pretnji govorio i ruski predsednik Vladimir Putin mnogo pre početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.
„I sve to još jednom pokazuje svima koji bar malo misle svojom glavom da je ispravna odluka predsednika da pokrene tu operaciju, polazeći od interesa Rusije i potrebe da se osigura njena bezbednost. Imamo posla sa agresivnim blokom koji na našu zemlju gleda kao na protivnika i koji nasrće na bezbednost naše zemlje“, istakao je Peskov.
Govoreći o specijalnoj vojnoj operaciji, on je ponovio da se u Kremlju ne razgovara o novom talasu mobilizacije.

Nove sankcije protiv Rusije zadaće udarac globalnoj ekonomiji

Peskov se takođe osvrnuo na pisanja medija koji navode da zemlje G7 razmatraju uvođenje zabrane izvoza gotovo sve robe u Rusiju.
„U svakom slučaju, i aktuelne sankcije koje su uvedene protiv naše zemlje, i novi koraci o kojima, možda, sada razmišljaju u Briselu i Vašingtonu zadaće udarac i globalnoj ekonomiji. Stoga to samo može da dovede do rasta tendencija ka globalnoj ekonomskoj krizi“, upozorio je portparol ruskog predsednika.
On je istakao da Rusija pažljivo prati situaciju i da je svesna da i SAD i zemlje EU aktivno razmišljaju o novim sankcijama.
Takođe je dodao da se nijedna zemlja na svetu nikada nije suočila sa tolikom količinom sankcija kao Rusija.
„Stoga se prilagođavamo, razvijamo, radimo na perspektivnim planovima razvoja, ali uzimamo u obzir i opasnosti koje se kriju iza takvih namera naših protivnika“, zaključio je Peskov.
Ranije je agencija „Kjodo“, pozivajući se na izvore u japanskoj vladi, saopštila da zemlje G7 razmatraju uvođenje zabrane izvoza gotovo sve robe u Rusiju. Japanski ministar ekonomije Jasutoši Nišimura uzdržao se od komentara o „potpunoj zabrani” izvoza u Rusiju o kojoj se navodno razgovara uoči majskog samita G7 u Hirošimi.
Zdanje Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
RUSIJA
Ruska Duma poručila NATO: Nećemo dozvoliti da Ukrajina uđe u Alijansu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala