- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Igra bez pravila – šta će biti na izborima na severu KiM | Od četvrtka do četvrtka

© Tanjug / DOPISNIŠTVO KIMKontejneri za glasanje na lokalnim izborima na severu Kosova i Metohije
Kontejneri za glasanje na lokalnim izborima na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Događaje koji su obeležili prethodnu nedelju komentarisaće u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka” Petar Milutinović iz Instituta za evropske studije.

Na Kosovu i Metohiji bliže se lokalni izbori u četiri opštine na severu, a iako će to biti glasanje bez birača, Amerikanci već najavljuju da će ih priznati zbog čega Ivica Dačić upozorava da se vraćamo u "predbriselsko doba". Nastavljaju se i igre oko Zajednice srpskih opština – još niko ne zna da li će je biti i ide li u paketu s novim ucenama Srbije.
A dok NATO vežba u Švedskoj na najvećim manevrima u poslednjih četvrt veka, poseta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova nizu zemalja Latinske Amerike pokazuje da se taj kontinet koji je do juče bio "dvorište SAD" nepovratno udaljava od Vašingtona. U isto vreme kad poseta kineskog ministra odbrane Rusiji nagoveštava produbljivanje vojne saradnje dve zemlje, stižu i, zasad neodređeni, od Francuske stiće predlog za posredovanje u mirovnim pregovorima Moskve i Kijeva.

O emisiji „Od četvrtka do četvrtka“

Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Ovog puta sa vama će biti Tanja Trikić.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Igra bez pravila – šta će biti na izborima na severu KiM | Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala