- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukinuta kazna, naloženo novo suđenje – a do tada opet tektonske promene!

© AP Photo / Alberto SaizDušan Vlahović – gol na debiju u Ligi šampiona
Dušan Vlahović – gol na debiju u Ligi šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Italijanski mediji prenose da je poništena kazna od 15 bodova na tabeli Serije A, koju je dobio torinski Juventus, kao i da će započeti novo suđenje na Apelacionom sudu Italije.
To znači da bi nova presuda trebalo da bude doneta u predstojećem mesecu, ili će, u slučaju da bude usvojena, kazna od 15 bodova biti primenjena na narednu sezonu.
Ukidanje kazne praktično znači da “Stara dama” skače na treće mesto tabele Serije A. Posledica ove odluke je da Roma pada na četvrtu poziciju, a Milan ostaje bez mesta na tabeli koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone – “Rosoneri” će biti peti, a Inter šesti.
Ipak, nije sve pozitivno kada je Juventus u pitanju – bodovna kazna za klub je zasad poništena, ali na snazi ostaju pojedinačne kazne Andrei Anjeliju, Mauriciju Arivabeneu, Federiku Kerubiniju i Fabiju Paratićiju, aktuelnom direktoru Totenhem Hotspura.
Njihov zahtev za poništenje kazne je odbijen i njima i dalje nije dozvoljeno da rade u italijanskom fudbalu.
Optužbi su oslobođeni drugi funkcioneri Juventusa Pavel Nedved, Paolo Galimberti, Asija Gracioli-Venije, Kejtlin Meri Hjuz, Danijela Marilungo i Frančesko Ronkaljo.
Odluka o poništenju kazne poručuje da tužilaštvo “nije ponudilo jasne motive”, kao i da “novi proces mora da dovede do nove presude”.
Čitava afera započela je u aprilu 2022. godine, a sledeći klubovi su optuženi da su veštački podizali cene transfera igrača kako bi ostvarili finansijsku dobit: Juventus, Napoli, Sampdorija, Đenova, Empoli, Parma, Piza, Peskara, Novara, Kjevo, Pro Verćeli, ali je samo Juventus do danas dobio bodovnu kaznu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala