- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dušan Silni osvetio Hamada i zakazao dvoboj s Novakom

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale turnira Srpska open, nakon što je bez ikakvih problema, u dva seta izašao na kraj sa Gregoarom Barerom – 6:3, 6:0. Dušan Silni tako se osvetio Francuzu koji je prethodno eliminisao Hamada Međedovića, a naredni rival biće mu prvi nosilac Novak Đoković. Taj meč biće odigran u četvrtak na turniru u Banjaluci.
Dušan Lajović odigrao je fantatičan meč protiv Barera, koji je samo u početku pružao žestok otpo u vidu izuzetno preciznih forhenda.
Ipak, srpski teniser bio je agresivan, igrao je ofanzivno, a kada je bilo potrebno borio se za svaki poen. Slao je Francuz nezgodne i brze loptice, ali je Lajović gotovo svaku od njih uspevao da stigne. U jednom trenutku srpski teniser je pao i završio je na šljaci, što zna da bude izuzetno bolno, ali je to bila samo uvertira za ono što će se dogoditi u sledećem gemu.
Duci je ustao i počeo da preti Francuzu. Konstantno ga je napadao i bio je sve agresivniji, što je rezultiralo brejkom već u drugom gemu.
Usledila je potvrda brejka. Ipak, žilavi Francuz uspeo je da veže dva gema, zahvaljujući ribrejku u petom gemu.
Igralo se gem za gem, sve do osmog, kada je Lajović ponovo ukrao servis rivalu. Ispostaviće se da će mu to biti dovoljno za rutinsko osvajanje prvog seta.
Podrška publike u velikoj meri značila je Lajoviću. Nije doduše bilo navijača kao na meču Novaka Đokovića, što je donekle i očekivano, ali su se oni koji su se našli na tribinama, potrudili da Dušan oseti podršku: „Ajmo, Duci“, pomoglo je srpskom teniseru na startu drugom seta u kom je demonstrirao atomski tenis, ne dozvolivši protivniku da osvoji niti jedan gem!?
Ekspresnih 6:0 u drugom setu u meču koji je trajao samo 65 minuta. Impresivno. Lajovića sada čeka najteži ispit u Banjaluci, jer će ukrstiti reket s najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, koji je u 2. kolu eliminisao Francuza Luku van Eša.
Lajović je posle meča dao izjavu na samom terenu, pričao je o odličnoj formi u kojoj se nalazi, dok je reči hvale imao za Novaka Đokovića, koji će mu biti naredni rival na Srpska openu.
„Već sam počeo da se stresiram za sutra. Nadam se da ću uspeti da odigram svoj najbolji tenis i bar da pokažem formu iz prethodnog perioda. Poslednji put kada smo igrali dobio me je prilično ubedljivo, i Nole kada je na svom nivou, niko na svetu nema šanse protiv njega. Ali, nadam se da ćemo barem odigrati jedan dobar meč, biće zadovoljstvo da igramo pred domaćom publikom naravno i protiv najboljeg na svetu. Nadam se da ću uspeti da odigram dobar meč“, poručio je Lajović, što je izazvalo aplauz prisutnih navijača.
Luka van Aš - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
SPORT
Francuz zadovoljan napustio Banjaluku: „Mučiti Novaka dva i po sata – to je ono pravo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala