- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Andrejev šou u Banjaluci – i odgovor za Sputnjik o Novaku /video/

© Sputnik / Tamara RankovićAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Ekskluzivno
Andrej Rubljov, ruski teniser, na konferenciji posle pobede na turniru u Banjaluci napravio je pravu pometnju svojim uvek zanimljivim odgovorima, a na pitanje Sputnjika da li bi voleo da ga trenira Novak Đoković rekao, naravno u šaljivom tonu, da nije siguran da ima dovoljno novca za to.
Posle pobede nad Huanom Pablom Variljasom, peruanskim teniserom, Andrej Rubljov imao je razloga bude raspoložen jer je nastavio svoj pobednički niz iz Monte Karla, pa je to raspoloženje preneo i na konferenciju.
Novak Đoković, Banjaluka - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
SPORT
Nolemanija u Banjaluci: „Novače, dajem 20 maraka!“ /video/
S obzirom na to da je Novak Đoković govorio o tome da bi potencijalno jednog dana mogao da bude trener, pitali smo Rubljova da li bi pristao da bude Novakov učenik.

“Nemam dovoljno novca da ga platim. Zašto da ne? Bilo bi mi zadovoljstvo, Novak je jedan od najboljih u istoriji i ako bi samo malo podelio svoje iskustvo to bi bilo neverovatno”, odgovorio je Rubljov na pitanje Sputnjika.

Ruski teniser često zna da pokaže ves i ljutnju na terenu, ali već neko vreme se trudi da radi na tome i unapredi mentalnu snagu.
"Nadam se da napredujem i da idem u pravom smeru. Raditi na tome je jednostavno. Biti iskren prema sebi i prihvatiti da radite neke stvari na pogrešan način, da prihvatite da grešite i da morate da nađete rešenje u tim situacijama. Ne smete da lažete sebe, morate da budete iskreni, prema sebi i prema svom timu. Kad je vaša greška, onda je vaša greška. Na tome morate da radite. Ne moraju to da budu velike stvari, mogu da budu i male. Kada vozite i kada vam neko ‘uleti’, mnogo ljudi poludi, ali morate da probate da ostanete smireni. Morate da pronađete bilo kakve stvari iz svakodnevnog života i to se posle prenosi i na teren. Kada sam ljut hoću sve da uništim, ali pokušavam da se smirim", odgovorio je Rubljov na pitanje Sputnjika.
© Sputnik / Tamara RankovićAndrej Rubljov i reporterka Sputnjika Tamara Ranković
Andrej Rubljov i reporterka Sputnjika Tamara Ranković - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Andrej Rubljov i reporterka Sputnjika Tamara Ranković
Kada je tek stigao u Banjaluku, Rubljov je viđen u jednom lokalnom restoranu kako jede čuvene banjalučke ćevape, a kasnije je pokušavao i da naučii da ih sprema. Na konferenciji je zasmejao sve prisutne kada je i sam pokušao da izgovori “banjalučki ćevapi”.
“Nisam spremao, šef ih je spremao ja sam mu nešto pridržavao. Probao sam ih prvog dana kada sam došao ovde, otišli smo u lokalni restoran tamo sam ih probao. Znam ukus, sviđa mi se, meso je uvek ukusno”, rekao je nasmejani Rubljov.
Pre odlaska u Monte Karlo, Andrej Rubljov krstio je ćerku Danila Medvedeva, pa su se tako trenutno dvojica najboljih ruskih tenisera okumili. Andrej nije bio ni svestan šta ga čeka, ali je zahvalan prijatelju Danilu što mu je ukazao tu čast.
“Nisu mi rekli da postoji ta mogućnost, rekao sam da hoću, a onda sam shvatio kuda idem. Imali smo vremena da uradimo celu ceremoniju i bilo je lepo, velika je čast biti deo toga. Danil je moj najbolji prijatelj, znamo se od šeste godine, zabavno je što sam sada kum njegove ćerke, iskreno velika je čast i zahvalan sam mu na poverenju”, rekao je Rubljov.
Na kraju je dobio pitanje koje ga je potpuno zbunilo. Na terenu je rekao da mu je Damir Džumhur sa kojim igra naredni meč veliki prijatelj, a novinar mu je poručio da je Damir prijatelj i sa Novakov.
Rus nije shvatio šta je trebalo da odgovori na to pitanje, pa je i sam počeo da se smeje i traži da mu se nekoliko puta ponovi.
“Novak će pomoći Džumhuru? Jel to pitanje?“, pitao je Andrej, da bi mu stigao odgovor da je novinar mislio na to će Damir pomoći Novaku ukoliko ga pobedi.
“Ne znam, Novak je najbolji teniser na turu, ne treba mu pomoć”, smejao se Rubljov.
Andreja su na izlazu iz sale za konferenciju sačekali i navijači sa kojima se strpljivo slikao i potpisivao im autograme.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala