- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

„Slučaj Abramović“: Dačić o događaju koji je potresao Srbiju

CC0 / Pixabay / Siluete deteta i muškarca — ilustracija
Siluete deteta i muškarca — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da će Ministarstvo spoljnih poslova pomoći Jeleni Abramović, majci dečaka koga je otac bez njenog pristanka odveo u Švajcarsku.
Ivica Dačić je rekao da će Jeleni Abramović Ministarstvo pomoći u okviru konzularnih aktivnosti, kao i da taj slučaj, nažalost, nije pojedinačan i izolovan slučaj.
„Pasoš je kod majke, a otac je odveo dete... Zajedno sa policijom i Ministarstvom pravde treba videti šta da se učini“, rekao je Dačić za TV Prva.
Jelena Abramović (32) iz Beograda majka je dečaka koji ima dve i po godine, a koji je, kako ona tvrdi, otet u petak. Mališana je preko granice odveo Jelenin suprug sa kojim je od 6. januara u brakorazvodnoj parnici.
„Svom i dalje suprugu odvela sam dete u stan da ga vidi, da farbaju jaja, rekao mi je da ćemo tamo doći i neki njegovi prijatelji da bi se deca igrala u tri sata popodne, na Veliki petak. U četiri sata popodne sam shvatila da je nedostupan, da su nedostupni svi koji su bili sa njim. Zvala sam policiju kako bi me uputili dalje šta da radim... Dete je trebalo do šest, sedam da bude sa ocem. Instinkt mi je rekao da se nešto dešava. Poslala sam poruku suprugu da vidim da li je dete dobro. Kada sam shvatila da ne stižu poruke, zvala sam, nedostupan je bio... Došla sam na vrata, kucala, niko mi nije otvarao“, kazala je ona.
Za beogradske medije je rekla da su zajedno živeli u Švajcarskoj, ali da su od decembra u Srbiji. Kako tvrdi, otac deteta je ranije pretio da će ga odvesti u tu zemlju.
Oglasio se i Mašan Lubarda, njen suprug, koji je za „Novosti“ rekao da će izneti sve dokaze posle konsultacija sa svojim advokatima.
„Daću, naravno, istinitu izjavu za nekoliko dana posle razgovora sa svojim advokatima iz Švajcarske i Srbije. Jasno vam je, verovatno, da njena verzija priče ne odgovara istini, ali ono što za sada mogu da kažem jeste da je odavno počela da zapostavlja naše dete. Mi svi živimo u Švajcarskoj, i dete ovde pohađa školicu na nemačkom i engleskom jeziku, ali vas molim da sačekate nekoliko dana kada ću reći punu istinu i izenesem dokaze“, rekao je Mašan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala