- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Skupština Crne Gore izglasala skidanje imuniteta za pet poslanika osumnjičenih za zloupotrebu položaja

© Sputnik / Boban NovovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Skupština Crne Gore usvojila je predlog za skidanje imuniteta za petoro poslanika Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata zbog optužbe Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da su zloupotrijebili službeni položaj.
Time je prihvaćen predlog SDT-a da se da odobrenje radi krivičnog gonjenja za nekadašnje članove stambene komisije Vlade Predraga Boškovića, Dragicu Sekulić, Suzanu Pribilović, Ivana Brajovića i Damira Šehovića. Za skidanje imuniteta svakom pojedinačno glasalo je 42 poslanika i svi su bili za.
Predsjednik Administrativnog odbora Dragan Krapović podsjetio je tokom pretresa da je skidanje imuniteta predloženo na sjednici odbora krajem prošle godine, a ukazao je da SDT osumnjičene poslanike tereti za zloupotrebe.
„Jednoglasno smo zaključili da se predloži skidanje imuniteta. Imali smo na odboru konstruktivnu raspravu, a prisustvovali su i predstavnici tužilaštva“, rekao je Krapović.
O ovoj tački, međutim, rasprave nije bilo.
To je potvrdila predsjednica parlamenta Danijela Đurović, objašnjavajući da je na Kolegijumu dogovoreno da diskusija neće biti pošto poslanici na koje se zahtjev SDT-a odnosi nijesu prisutni u sali tokom rasprave.
Premijer Crne Gore Dritan Abazović je 13. oktobra prošle godine prijavio grupu poslanika DPS i SD, kao i nekoliko ranijih funkcionera Vlade i parlamenta, da su pričinili milionsku štetu državi dodjelom ekskluzivnih stanova i donošenjem odluka o stambenoj pomoći.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala