- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Ruski „tupoljevi“ patrolirali iznad Ohotskog i Japanskog mora/video/

Bombarder Tu-22M3 - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Osam ruskih bombardera Tu-22M3 su patrolirali iznad neutralnih voda Ohotskog i severnog dela Japanskog mora u okviru provere borbene gotovosti snaga Pacifičke flote, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„U okviru iznenadne provere borbene gotovosti Pacifičke flote, deo Vazdušno-kosmičkih snaga i posade osam bombardera Tu-22M3 su leteli nad neutralnim vodama Ohotskog i severnog dela Japanskog mora“, rekli su u Ministarstvu.

Dodali su da su posade Tu-22M3 pružale podršku floti.
Naglasili su da se svi letovi obavljaju bez kršenja granica drugih država i strogo su u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.
Iznenadna provera borbene gotovosti Pacifičke flote, delova Vazdušno-kosmičkih snaga i jedinica se sprovodi od 14. aprila. Osnovni cilj je povećanje sposobnosti Oružanih snaga u rešavanju zadataka, kao i sprečavanje akcija mogućeg neprijatelja iz pravca mora i okeana.
Brodovi ruske pacifičke flote - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
RUSIJA
Ruska Pacifička flota na nogama: Glavni cilj iznenadne provere - odbiti agresiju neprijatelja na moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala