- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Dvanaest osoba privedeno nakon požara u bolnici u Pekingu

© AP Photo / Andy WongPožar u bolnici u Pekingu
Požar u bolnici u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Dvanaest osoba, uključujući direktora bolnice, privedeno je nakon požara u bolnici „Čangfeng“ u Pekingu, koji je odneo 29 života, javila je Sinhua.
Požar, koji je izbio u utorak u toj bolnici, ugašen je, rečeno je na konferenciji za novinare gradskih vlasti kineske prestonice.
Timovi hitne pomoći prvi put su dobili vest nešto pre 13:00 sati po lokalnom vremenu (7 sati ujutru po srednjeevropskom vremenu) da je izbio požar u bolnici u okrugu Fengtai, objavio je „Peking dejli“.
Vatra je ugašena oko pola sata kasnije, a spasilački napori su nastavljeni još dva sata. Do tada je evakuisan 71 pacijent.
Na društvenim mrežama pojavili su se snimci ljudi koji sede na spoljašnjim klima uređajima, dok su se neki, uz pomoć užeta, skakali sa zgrade.
Najviši gradski zvaničnici posetili su bolnicu ubrzo nakon požara, a gradski partijski sekretar Jin Li obećao je da će „brzo identifikovati uzrok nesreće i pozvati relevantna lica na odgovornost“.
Prve provere su pokazale da je požar, koji je najviše zahvatio krilo za kritično bolesne pacijente, izazvan korišćenjem zapaljive boje na odeljenju u renoviranju.
To je najsmrtonosniji požar u Pekingu od 2002. godine, kada je vatra u jednom internet kafeu ubila 25 ljudi.
Dvadeset šestoro stradalih bili su pacijenti, a poginula je i jedna sestra, medicinski tehničar i posetilac, prenosi AP.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala