- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alarm u Denveru zbog Nikole – led i zavoj

© Foto : Printscreen/(Youtube/Nikola Jokić ruka
Nikola Jokić ruka - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Bliži se drugi susret Denvera i Minesote u plej-ofu koji je zakazan za noć između srede i četvrtka (4 ujutru po srednjeevropskom vremenu), a u centru pažnje nalazi se Nikola Jokić koji ima problem sa desnim ručnim zglobom.
Na iglama su u Denveru zbog činjenice da Jokića muči lakša povreda zbog koje je trenirao odvojeno od ekipe. Šuterski deo treninga maestralni Somborac koji je ove sezone praktično na tripl-dabl učinku u svakom meču, trenirao je smanjenim intenzitetom kako bi odmorio zglob i bio spreman za predstojeći izazov Nagetsa. Klub se oglasio i potvrdio da je Jokić pod znakom pitanja. To i ne čudi, jer je poslednjoj deonici prvog meča sa Vulvsima viđen sa ledom oko ručnog zgloba, dok je kasnije kada je davao izjavu imao zavoj iznad šake.
Iako u prvi mah informacije nisu bile ohrabrujuće, ubrzo se oglasio poznati novinar Harison Vind koji pomno prati dešavanja u Denveru, poručivši prvo da je dvostruki uzastopni MVP NBA lige pod znakom pitanja, da bi nešto kasnije, proširio informaciju da bi Jokić trebalo da bude spreman.
Jokić se pojavio na treningu, odradio ga je, ali nije učestvovao u šuterskom delu. Nije zabrinut zbog ručnog zgloba, izvestio je Vind i dodao da je Nikola poručio da je preskočio šuterski trening zbog toga što Aron Gordon uvek pobedi.
Jasno je da je atmosfera u taboru Denvera odlična, ali je isto tako jasno da strepe zbog zdravstvenog stanja svog ubedljivo najboljeg košarkaša koji i ukoliko se bude našao od starta na parketu, teško da će biti na 100 odsto svojih mogućnosti.
Američki mediji su izvestili da Jokića muči povreda i da će Džamal Marej i Majkl Porter Džunior morati da iznesu utakmicu broj dva na svojim leđima, bez obzira na to da li se maestralni košarkaški as iz Sombora bude pojavio na parketu ili ne.
Denver je rutinski rešio prvi meč u svoju korist rezultatom 109:80, a Jokić je maestralno odradio svoj deo posla. Već na poluvremenu je imao 13 poena, do kraja je upisao i 14 asistencija, ali je zbog šest ličnih grešaka morao pre vremena na hlađenje, što mu se poslednji put dogodilo još 2019. godine.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
SPORT
Bogdan uzalud cepao mrežicu – Atlanta na pola puta od eliminacije
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
SPORT
Drakonska kazna za Grke – cela sezona bez publike!
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
SPORT
Jokićeva genijalnost iznenadila veterana: „Lopta je samo proletela ispred mog lica“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala