- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Nijedno slovo Ustava i Dejtona ne predviđa postojanje tzv. "državne imovine"

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović poručila je da ne postoji slovo Ustava, niti Dejtonskog sporazuma koje predviđa postojanje tzv. "državne imovine BiH".
Cvijanovićeva je komentarisala zajedničku izjavu koju su potpisala dva člana Predsedništva BiH, bošnjački Denis Bećirović i hrvatski, koji je izabran glasovima Bošnjaka, Željko Komšić zajedno sa liderima bošnjačkih stranaka, rekla da odluka Ustavnog suda BiH na koju se pozivaju potpisnici nije nikakav ustavni osnov, već dokaz da je u BiH sasvim moguće da najviši pravni i politički akt najflagrantnije urušavaju oni koji su dužni da ga štite.
U izjavi za Srnu, Cvijanovićeva je ocenila da baš smešno deluje i njihova navodna posvećenost suverenitetu BiH i istovremeno moljakanje stranog faktora da se umeša u njene unutrašnje poslove, kažnjavajući one koji nisu po volji političkog Sarajeva.

"Ono što je zapravo antidejtonsko i što više od dve decenije destabilizuje BiH, nisu politika Milorada Dodika i Republike Srpske, već patetični pokušaji bošnjačkih lidera da nasiljem i galamom prigrabe nešto što BiH Ustavom i Dejtonskim sporazumom ne pripada", navela je Cvijanovićeva.

Ukazala je da je to sva suština nefunkcionalnosti i političke paralize koju će BiH, s obzirom na ovakve izjave, u bliskoj budućnosti veoma teško prevazići.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala