- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Šapić: Vrtići u Beogradu od septembra besplatni, besplatne knjige za osnovce i srednjoškolce

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICAleksandar Šapić
Aleksandar Šapić - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
Pratite nas
Grad Beograd obezbedio je novac za svu predškolsku decu koja će biti subvencionisana sa 100%, nevezano od toga da li idu u državne ili privatne vrtiće, potvrdio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.
„Obezbedili smo novac bez obzira na to što je u poslednjih nekoliko godina gotovo dupliran broj dece, korisnika predškolskih usluga. Najavili smo to prošle godine kada smo spremali budžet, znači to je nekih pet i po hiljada dinara, što će od sada Grad Beograd sve nadoknađivati“ istakao je Šapić za Pink.
„Predviđeni su i besplatni udžbenici za sve osnovce i srednjoškolce, što je istorijska odluka koja će biti na snazi i narednih školskih godina“ rekao je gradonačelnik.
Gradonačelnik Beograda potvrdio je da će i sledeće godine pred novogodišnje praznike, roditelji dece do 19 godina dobiti vaučere u vrednosti od 6.000 dinara.
Šapić je istakao i da je pre nekoliko dana počeo sa radom servisni centar 11-0-11 putem kojeg građani prijavljuju komunalne probleme, dobijaju informacije i daju sugestije radi boljeg funkcionisanja grada, a namera je da se do kraja godine u njega implementiraju sve ustanove u gradu, među kojima su i ustanove kulture i sportski centri.
„Grad Beograd otvorio je Tviter nalog „Servisni centar“, koji je i verifikovan, gde svi mogu uveliko da prijave problem, a planirana je i aplikacija uskoro. Jedina razlika u odnosu na ono što je bilo jeste to da ćete sada, da biste dobili odgovor u roku od 72 sata, morati da se prethodno i registrujete, da ostavite svoje podatke. Verifikacija je neophodna, jer ukoliko neko pošalje lažno obaveštenje, ugrožava sve, šire se lažne informacije, a onda taj mora i da odgovara“, zaključio je Šapić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala