- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin posetio vojne štabove u pravcu Hersona i u LNR

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin u poseti Centralnog vojnog okruga
Vladimir Putin u poseti Centralnog vojnog okruga - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin obišao je štab vojne grupacije „Dnjepar“ u oblasti Hersona i štab grupacije Nacionalne garde „Istok“ u Luganskoj Narodnoj Republici, saopšteno je u pres-službi šefa države.
„Vladimir Putin je u štabu vojne grupacije 'Dnjepar' u Hersonskoj oblasti čuo izveštaje komandanta Vazdušno-desantnih jedinica, general-pukovnika Mihaila Teplinskog, komandanta vojne grupacije 'Dnjepar', general-pukovnika Olega Makareviča, i drugih vojnih načelnika“, navedeno je u saopštenju.
Na savetovanju u štabu „Dnjepar“ Putin je zamolio vojnike da iskažu svoje mišljenje o situaciji u hersonskom i zaporoškom pravcu i da razmene informacije.
„Ne želim da vas odvlačim od direktnih obaveza u vezi s upravljanjem vojskom, zbog toga ćemo ovde raditi brzo, kratko, ali konkretno. Važno mi je da čujem vaše mišljenje o tome kakva je situacija, da vas saslušam, da razmenimo informacije“, naveo je Putin.
Ruski predsednik je, takođe, posetio štab Nacionalne garde „Istok“ u Luganskoj Narodnoj Republici. Tamo je saslušao izveštaje general-pukovnika Aleksandra Lapina i drugih visokorangiranih oficira o situaciji u tom pravcu.
Kao i tokom posete štaba „Dnjepra“, Putin je čestitao vojnicima Uskrs.
Sredinom marta Putin je održao savetovanje u komandnom punktu specijalne vojne operacije u Rostovu na Donu, kada je saslušao izveštaje načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova i niza vojnih načelnika. Pre toga ruski predsednik je posetio Marijupolj, gde je razgovarao s vicepremijerom Maratom Husnulinom o radovima na obnovi grada i njegove okoline.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala