- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nezapamćeni skandal prekinuo Svetsko prvenstvo: „Zastrašujuće!“ /video/

© AP Photo / Mike EgertonSnuker
Snuker - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
Pratite nas
Nezapamćeni skandal prekinuo je Svetsko prvenstvo u snukeru, najprestižnije planetarno takmičenje u tom sportu.
Jedan čovek je iz protesta uništio sto broj jedan dok je na njemu trajao duel prvog kola između Roberta Milkinsa i Džoa Perija, najpre se popeo na sto, a potom je po njemu prosuo narandžasti prah.
„Nikada to ranije nisam video na takmičenju u snukeru. Zastrašujuće! Iznenadili su nas. Nadam se samo da će sto moći ponovo da bude pogodan za igru. Ne znamo šta se nalazi u tom prahu“, rekao je sedmostruki svetski šampion Stiven Hendri, koji radi kao komentator britanske televizije.
Istovremeno, druga demonstrantkinja je neuspešno pokušala da se zalepi za sto broj dva tokom meča Marka Alena i Kineza Fana Dženguija, a dvojica igrača su bezbedno ispraćeni iz hale.
Njenu nameru da sto onesposobi za igru osujetio je sudija Olivije Martel. Ubrzo je pritrčalo i obezbeđenje i ispratilo prestupnicu iz sale za igru.
Uhapšene osobe, 30-godišnji muškarac i 52-godišnja žena, nosili su majice sa natpisom „Samo prestanite s naftom“ i u pitanju su aktivisti na polju zaštite životne sredine.
Majicu sa istim natpisom nosio je i 21-godišnji Luis Mekenči, koji je u centar pažnje javnosti dospeo prethodnog septembra, kada se zavezao za gol tokom utakmice Premijer lige koju su na „Gudisonu“ igrali Everton i Njukasl.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala