- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Vencima u Donjoj Gradini van ceremonije američka i britanska ambasada pokazale nepoštovanje

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
Pratite nas
Polaganjem venaca u Memorijalnom centru Donja Gradina, gde je na najsvirepiji način ubijeno više od 700.000 Srba, Jevreja i Roma, i to mimo zvanične ceremonije, ambasade Velike Britanije i SAD su pokazale nepoštovanje svih u Republici Srpskoj, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Upitan da prokomentariše ovakav čin predstavnika ambasada SAD i Velike Britanije i zemalja članica EU, Dodik je rekao da na taj način položeni venci ne govore o poštovanju žrtava, već o nepoštovanju potomaka, što nam, kako je rekao, pokazuju svakodnevno, prenosi RTRS.
''Genocid u Jasenovcu i Donjoj Gradini inače je, nažalost, jedan jedini zločin na čije obeležavanje su Srbima u Republici Srpskoj, čini se, dali za pravo. Ako su želeli izbeći taj dan, legalnu i legitimnu vlast u Republici Srpskoj, mogli su to učiniti lako, niko se ne bi otimao da ih pozdravi'', istakao je Dodik.
On je naglasio da je ''doneti venac u tajnosti i tišini'' na takvo mesto ravno sakrivanju zločina.
Dan sećanja na žrtve genocida u logoru Jasenovac, biće obeležen 23. aprila u Donjoj Gradini uz prisustvovo delegacija Republike Srpske i Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala