- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Angela Merkel dobila najviši nemački orden kao treća u istoriji, ali to se ne sviđa svima

© AP Photo / Markus SchreiberAngela Merkel prima orden za najviše zasluge u zemlji
Angela Merkel prima orden za najviše zasluge u zemlji - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
Pratite nas
Bivša kancelarka Nemačke Angela Merkel primila je najviši orden za zasluge u zemlji, ali je to izazvalo i brojne kritike i sumnje da je ta počast opravdana, čak i među visokorangiranim članovima njene Hrišćansko-demokratske stranke (CDU).
Orden Velikog krsta, koji je i najviše odličje za zasluge u zemlji, Angeli Merkel je uručio predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer.
Kritičari smatraju da Merkelova nije zaslužila taj orden, a potpredsednik njene stranke Karsten Lineman rekao je da, iako je jasno da ona ima velika dostignuća, posebno na međunarodnom planu, napravila je i očigledne greške.
On je kao primer naveo energetsku politiku bivše kancelarke, nazivajući njenu odluku da odustane od nuklearne energije bez obezbeđivanja alternativnog domaćeg izvora energije „greškom“.
Lineman je kritikovao i Merkelinu politiku prema izbeglicama, rekavši da su napravljene „greške“ nedostatkom zaštite granica tokom migracijske krize 2015. godine, navodi Euraktiv.
Angela Merkel je tek treća osoba u nemačkoj istoriji koja je primila Veliki krst, nakon bivših kancelara Konrada Adenauera i Helmuta Kola.
Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
SVET
Merkelova: Nisu mi dali da uspostavim dijalog sa Putinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala