- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Univerzitet u Beogradu objavio koliko fakulteta ukida prijemni ispit

© Sputnik / Lola ĐorđevićRektorat Univerziteta u Beogradu
Rektorat Univerziteta u Beogradu  - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
Pratite nas
Odluke fakultetskih organa o tome kako će vrednovati državnu maturu do 13. aprila 2023. godine Rektoratu Univerziteta u Beogradu dostavilo je 27 od ukupno 31 fakulteta.
Samo državnu maturu priznaje 17 fakulteta, test sklonosti od kandidata tražiće 10 fakulteta, a preostala četiri svoje odluke trebalo bi da dostave Rektoratu tokom ove sedmice, nakon sednica Nastavno naučnih veća, saopštio je Univerzitet u Beogradu.
Planirano je da nova upisna pravila važe od iduće godine, odnosno da prva generacija svršenih srednjoškolaca polaže državnu maturu na kraju školske 2023/2024. godine, navode na Univerzitetu u Beogradu.
Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović ovim povodom je izjavio da je većina fakulteta odluke objavila na sajtovima, dok manji deo čeka zvanično usvajanje odluka na nastavno-naučnim većima, a više fakulteta odluke je poslalo i Ministarstvu prosvete Srbije.
„O izjašnjavanju preostala četiri fakulteta u vezi sa državnom maturom, Univerzitet u Beogradu obavestiće javnost odmah po prijemu odluka“, ističu na Univerzitetu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala