- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov u višednevnoj poseti Latinskoj Americi: Novinare počastio jajima i kolačima

© Sputnik / Asatur Esaяnc / Uđi u bazu fotografijaAvion Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Avion Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
Pratite nas
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov otputovao je u Latinsku Ameriku, gde će posetiti Brazil, Venecuelu, Nikaragvu i Kubu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Turneja će trajati od 17. do 21. aprila.
Kako napominju u ministarstvu, Lavrova čeka bogat program, uključujući sastanke sa liderima latinoameričkih zemalja i ministrima spoljnih poslova.
Moskva Latinsku Ameriku smatra regionom, prijateljskim Rusiji, gde se formira jedan od centara multipolarnog sveta, sa kojim Rusija namerava da konstruktivno sarađuje bez ikakvog spoljnog diktata. Ministarstvo je takođe konstatovalo pojavu novih mogućnosti za razvoj uzajamno korisnog partnerstva između Rusije i zemalja Latinske Amerike.
Kako je sam Lavrov naglasio u članku objavljenom uoči njegove posete u brazilskom listu Folha de Sao Paulo i meksičkom časopisu Buzos, Latinska Amerika i Karibi su važna oblast spoljne politike Moskve, koja ne bi trebalo da postane arena za rivalstvo.
Saradnja Rusije i Latinske Amerike, istakao je Lavrov, zasnovana je na pragmatizmu i odsustvu ideologije i nije usmerena ni protiv koga. Moskva se, dodao je Lavrov, zalaže za jedinstvo, političku koheziju i ekonomsku stabilnost država regiona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala