- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o punoj borbenoj gotovosti ruske flote: Vreme turbulentno, postoji opasnost od sukoba

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaRuska fregata "Admiral Gorškov"
Ruska fregata Admiral Gorškov  - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je, povodom izjave predsednika Rusije Vladimira Putina da je neophodno da ruska flota bude u punoj borbenoj gotovosti, da je vreme turbulentno i da postoji opasnost od regionalnih sukoba.
„Naše okruženje je veoma turbulentno u mnogim pravcima, prepuno konfliktnih situacija, regionalnih sukoba. Svi dobro poznajemo geografiju ovih regionalnih sukoba", rekao je Peskov novinarima.
Portparol Kremlja je, komentarišući protest Tokija zbog vojnih manevara Rusije u blizini Kurilskih ostrva, istakao da se sve vojne vežbe izvode strogo u skladu s međunarodnim pravom.
Putin je na sastanku s ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom rekao da se snage flote mogu koristiti u konfliktima u bilo kom pravcu i zamolio ga da obrati pažnju na razvoj i pripremu takvih mera, kako u Pacifičkoj floti, tako i u drugim flotama.
Odlukom Putina, od 14. aprila vrši se iznenadna provera snaga Tihookeanske flote, koja je podignuta na uzbunu u punom sastavu. U proveru su uključeni dalekometna avijacija, avijacija Istočnog vojnog okruga i jedinice za podršku.
Putin je posle izveštaja Šojgua primetio da država „ima jasne prioritete za korišćenje Oružanih snaga“. "
„Pre svega, ovo se tiče ukrajinskog pravca i svega što je u vezi sa zaštitom našeg naroda u Donbasu, na drugim novim teritorijama. Ali zadaci razvoja flote, uključujući i Pacifik, nisu otkazani ili ukinuti“, rekao je Putin.
Segej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
RUSIJA
25.000 vojnika, 167 ratnih brodova, avioni, podmornice: Šojgu obavestio Putina o vežbama u Pacifiku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala