- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kad može u Evroligi, može i u ABA – Partizan pokorio Zadar, Petrušev blistao protiv Splita

© Foto : ABA ligaKK Partizan
KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
Pratite nas
Kada može da pravi dobre rezultate u Evroligi, što Partizan to ne bi činio i u ABA ligi? Crno-beli su gostovali Zadru i slavili su na ovom duelu sa prilično sigurnih 88:78. Potom je Zvezda na pogon Filipa Petruševa (25 poena) savladala Split kod kuće sa 83:74 i na taj način se održala u trci za prvo mesto na kraju ligaškog dela.
Ovo je 15 uzastopna pobeda klub iz Humske ove sezone u regionalnom takmičenju čime su izjednačili svoj najbolji niz iz sezone 2007/08.

Džejms Naneli završio je meč sa 18, Kevin Panter sa 15, a Dante Egzum i Matijas Lesor sa po 13 datih poena. U ekipi Zadra se istakao Huan Dejvis sa 22 poena i osam skokova.

Partizan je u Zadar stigao sa odličnim raspoloženjem jer se plasirao u plej-of Evrolige, a u Hrvatskoj je želeo da zadrži prvo mesto na tabeli.
Crno-beli su odmah dali do znanja protivniku ko je glavni, ubacili su 49 poena u prvom poluvremenu i napravili razliku od 19 poena.
U prve dve deonice crno-bele su nosili standardno odlični Matijas Lesor i Dante Egzum, a pratili su ih Panter i Naneli, dok su Dejvis, Lakić i Ramljak pokušavali da naprave kontratežu.
U nastavku meča Željko Obradović potrudio se da što više odmara nosioce igre, pa su igrači poput Tristana Vukčevića, Uroša Trifunovića, Janisa Papapetrua i Alena Smailagića dobili malo veću minutažu.
To je dovelo do pada u igri crno-belih u trećoj deonici, pa je beogradski sastav morao da brani prednost od devet poena u poslednjoj deonici.
Ipak, Egzum je bio na visini zadatka, Naneli je ubacio bitnu trojku i Zadar nije uspeo da napravi neko čudo.
Pobeda Partizana nije dolazila u pitanje... Crno-beli su zadržali na ovaj način najveće šanse da u plej-of ABA lige uđe sa prvog mesta. Ukoliko trijumfuju i u petak protiv Budućnosti u Podgorici, ekipa Željka Obradovića će imati prednost domaćeg terena u plej-ofu.
Crvena zvezda imala je nešto teži posao nego što se očekivalo, Split je igrao vrlo požrtvovano u Pioniru, nije se predavao, ali je u poslednjoj deonici Zvezda pokazala evroligaški kvalitet.
Filip Petrušev odigrao je sjajnu utakmicu, a pratio ga je Nemanja Nedović, dok se Fakundo Kampaco trudio da popuni što više statističkih kolona.
Petrušev je ubacio 25 poena i tome dodao šest skokova i četiri asistencije. Nedović je ubacio 15, a Kampaco devet poena. Kod Splita su se pokazali Šorter sa 21 i Saliven sa 18 poena.
U timu Zvezde za okršaj sa sastavom iz Hrvatske našao se i kapiten Branko Lazić, koji je imao priliku da kroči na teren prvi put od 24. februara i utakmice 25. runde Evrolige protiv berlinske Albe.
Crveno-beli su serijom 14-0 u poslednjoj deonici rešili pitanje pobednika, pošto gostujuća ekipa nije imala snage da odgovori u završnim minutima susreta.
Crvena zvezda je trenutno druga na tabeli ABA lige sa 21 pobedom i tri poraza, dok je Split na 9. mestu sa 10 pobeda i 16 poraza.
Ekipi Duška Ivanovića ostalo je da odigra još mečeve protiv Mornara u Baru u četvrtak i Ljubljani protiv Cedevita Olimpije u ponedeljak.
Marina Maljković - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
SPORT
Marina otkrila kakvu je poruku dobila od Željka: „Zamislite kako se osećam?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala