- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kina upumpava još 25 milijardi dolara u bankarski sektor

© AFP 2023 / STRSvežnjevi juana u banci u Kini
Svežnjevi juana u banci u Kini - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
Pratite nas
Narodna banka Kine (PBOC) ponudila je 170 milijardi juana (25 milijardi dolara) sredstava bankama kroz instrument za srednjoročno kreditiranje. To je rezultiralo neto injekcijom od 20 milijardi juana u aprilu, najmanjom od novembra.
Centralna banka je ostavila nepromenjenu kamatnu stopu na 2,75 odsto, osmi mesec zaredom, kao što je očekivala većina ekonomista i analitičara u Blumbergovoj anketi.
Manja rezerva likvidnosti ukazuje da PBOC procenjuje učinak popuštanja u martu, kada je i smanjila odnos bankarskih rezervi i osigurala više gotovine za podršku rastu. Podaci od prošlog meseca pokazali su da je ekonomski oporavak u uzmahu, s povećanjem kreditne ekspanzije i izvozom koji nadmašuje procene, preneo je Seebiz.
„Ishod je u skladu sa očekivanjima za malo povećanje. Iako smo dugo planirali potencijalno malo smanjenje kamatnih stopa ove godine, čini se da smanjenje nije neizbežno“, rekla je Frances Čeung, strateg za stope u „Oversea-Chinese Banking Corp.“ u Singapuru.
Kineska ekonomija se oporavlja, a cilj rasta od oko 5% ove godine mogao bi da se postigne kako se tržište nekretnina poboljšava, rekao je guverner PBOC-a Ji Gang tokom sastanka Grupe 20 prošle sedmice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala