- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusko Ministarstvo odbrane: Strani mediji pripremaju provokacije u Zaporoškoj oblasti

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva odbrane Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva odbrane Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Pratite nas
Grupa francuskih novinara stigla je u Guljajpolje u Zaporoškoj oblasti da pripremi provokacionu priču o navodnim napadima grupe „Istok“ Oružanih snaga Rusije na civilnu infrastrukturu, izjavio je načelnik pres centra grupe Aleksandar Gordejev.
„Prema podacima radio-obaveštajnih službi, u rejon naselja Guljajpolje stigla je grupa francuskih novinara kako bi, najverovatnije pripremila provokacione video-snimke o napadima grupe ‘Istok’ na civilnu infrastrukturu i područja u kojima žive civili“, saopštio je Gordejev na Telegramu Ministarstva odbrane Rusije.
Grupa „Istok“ izvršava zadatke u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu. Danas su borci ovih jedinica naneli poraz pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine kod Ugljedara i Novosjolke u DNR. Takođe, kod Novodonjeckog su uspeli da zaustave aktivnosti grupe ukrajinskih diverzanata.
Osim toga, avijacija, raketne snage i artiljerija pogodile su komandne punktove 125. i 102. brigade teritorijalne odbrane ukrajinskih snaga kod Jampolovke u Donjeckoj Narodnoj Republici i Zalizničnog u Zaporoškoj oblasti.
Vertoletы Ka-52 (sleva) i Mi-28 VS RF v nebe v zone provedeniя specialьnoй voennoй operacii - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Oslobođena još dva kvarta u Artjomovsku; Bugarska razmatra zabranu uvoza ukrajinskog žita
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala