- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Predsednik Vučić i ministri čestitali vernicima Vaskrs

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministri u Vladi Srbije čestitali su Vaskrs vernicima koji danas slave najveći hrišćanski praznik.
Aleksandar Vučić je na Instagramu* objavio video-čestitku sa ofarbanim vaskršnjim jajim, uz tradicionalni pozdrav „Srećan Vaskrs! Hristos voskrese“.

Mali: Vaskrs je vreme da pokažemo toleranciju i razumevanje

Svim vernicima Vaskrs je čestitao i ministar finansija Siniša Mali, uz želju da praznik koji simbolizuje pobedu života provedu u dobrom zdravlju i sreći, ispunjeni mirom i spokojem.
„Vaskrs je vreme da se posvetimo bližnjima, ali i da pokažemo humanost, poštovanje, toleranciju i razumevanje prema svima koji su drugačiji i različiti. To je prilika da se podsetimo na hrišćanske vrednosti i ispunimo naša srca ljubavlju, dobrotom, praštanjem“, naveo je Mali na Instagramu*.
Mali je istakao da jedino zajedno, složni, negujući ljubav i gledajući unapred, možemo doprineti napretku i prosperitetu Srbije, a sve za dobrobit našeg naroda.
„Neka nas praznik nad praznicima nadahne mudrošću i ojača duh bliskosti i jedinstva kako bismo se lakše i bolje izborili sa svim izazovima i nedaćama pred kojima se nalazi naša zemlja i čitav svet“, istakao je ministar Mali.

Krkobabić: Neka dan Hristovog vaskrsenja osnaži našu veru

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić čestitao je Vaskrs parijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i vernicima.
„Neka dan Hristovog vaskrsenja, kao simbol smislenog čovekovog bitisanja i neusahle nade, osnaži našu veru i odlučnost u dostojanstvenom suočavanju sa ozbiljnim izazovima savremenog sveta. Pravoslavnim vernicima koji žive i rade u selima Srbije želim da budu složni i udruženi, uz poštovanje nacionalnih verskih i političkih različitosti i da u miru i sa međusobnim razumevanjem nastave misiju jačanja porodice, preporoda sela i očuvanja Republike Srbije“, naveo je Krkobabić u čestitki, uz tradicionalni pozdrav „Hristos Voskrese - Vaistinu Voskrese!“, preneo je RTS.
* Aktivnost kompanije „Meta“ (obuhvata društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjena je u Rusiji kao ekstremistička
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala