- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nevolja za Partizan: Glavni Kraljević spreman za plej-of – i ne samo on

© AFP 2023 / PEDJA MILOSAVLJEVICSerhio Ljulj
Serhio Ljulj - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana igraće protiv Real Madrida u okviru plej-ofa Evrolige, a loša vest po crno-bele je što se glavni igrač tog kluba godinama unazad, Serhio Ljulj, oporavio od povrede i biće spreman za crno-bele. Pored njega trebalo bi da budu spremni i Najdžejl Vilijams-Gos i Adam Hanga.
Pred utakmicu Real Madrida protiv Barselone govorio je trener Kraljevskog kluba Ćus Mateo i najavio je povratak Ljulja i Gosa u sastav.
„Iskoristićemo naredne tri utakmice da vidimo kako se Najdžel i Serhio osećaju, kakvi su na terenu, pa ćemo posle toga doneti odluke. Obojica su trenirali ove nedelje“, dodao je Mateo.
Dakle, izvesno je da će obojica biti spremni za sudare sa ekipom Željka Obradovića.
Takođe, ustanovljeno je da povreda Adama Hange nije teže prirode, pa će i on biti u sastavu što je još jedna odlična vest za Madriđane, ali ne baš toliko dobra vest za crno-bele.
Zbog operacije slepog creva, Vensan Poarije je van tima pa deluje da on neće stići da se oporavi na vreme za plej-of.
Mateo je na konferenciji za medije govorio i o Partizanu kao narednom rivalu.
„Veoma su težak rival koji igra sve bolje – mnogo intenziteta, ali i mnogo kvalitetnih igrača. Svaki rival bi bio težak. Imamo prednost domaćeg terena i sada je vreme da iskoristimo to za šta smo se naporno borili. Sada je trenutak istine, ali prethodno bih ipak da se usredsredim na tri utakmice koje nam predstoje do plej-ofa“, rekao je Mateo.
Plej-of kreće već od 25. aprila, kada će i Partizan gostovati na otvaranju četvrtfinalne serije u Madridu, sa početkom od 20.45.
Revanš je 48 sati kasnije, takođe u Vizink centru, a Real u Beograd i Štark Arenu stiže 2. maja, pošto je treći meč u seriji zakazan za 20.30 u utorak, drugog u narednom mesecu.
Eventualna četvrta utakmica odigraće se takođe 48 sati kasnije u Areni, a u slučaju da dođe do majstorice, biće naknadno određeno da li se igra 9. ili 10. maja.
- Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Partizan je postao prvak Evrope (Partizan – Huventud 1992.) - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
SPORT
Dan kada se Evropa poklonila Saletu, Željku i Partizanu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala