- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Ruski „tupoljevi“ učestvuju u proveri Pacifičke flote

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaStrateški bombarder Tu-95M tokom raketnog napada krstarećim raketama na objekte terorista u Siriji
Strateški bombarder Tu-95M tokom raketnog napada krstarećim raketama na objekte terorista u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Pratite nas
Ruski strateški nosači raketa Tu-95MS i bombarderi Tu-22M3 su upućeni na operativne aerodrome u okviru provere borbene gotovosti Pacifičke flote, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije na Telegramu.
„Tokom provere će posade strateških nosača raketa Tu-95MS i bombardera Tu-22M3 patrolirati iznad različitih rejona i podržavati snage Pacifičke flote“, navodi se u saopštenju.
Osim toga, jedinice protivvazduhoplovne odbrane Pacifičke flote su stupile na dužnost na novim pozicijama u okviru provere borbene gotovosti. Ministarstvo odbrane navodi da su za odbijanje vazdušnog napada upotrebljeni sistemi S-400 „Pancir-S“ i radarske stanice.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je 14. aprila objavio da je počela iznenadna provera Pacifičke flote i da se ona nalazi u stanju pune pripravnosti. Šojgu je tada istakao da je glavni cilj provere jačanje sposobnosti za odbijanje agresije potencijalnog protivnika. Proverom rukovodi komandant pomorskih snaga ruske vojske Nikolaj Jevmenov.
Raketne vežbe Pacifičke flote Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
RUSIJA
Vojne vežbe Pacifičke flote Rusije: Ispaljene supersonične rakete „Moskit“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala