- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi u centru pažnje – jedan ostao bez trenera, drugi odahnuo jer ne ide na Noleta u četvrtfinalu

© AP Photo / Hamish BlairFilip Krajinović i Novak Đoković tokom meča na ATP kupu
Filip Krajinović i Novak Đoković tokom meča na ATP kupu - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Pratite nas
Srpski teniser Miomir Kecmanović izjavio je danas da očekuje da će u polufinalu turnira Srpska open u Banjaluci igrati protiv sunarodnika Novaka Đokovića, koji je prvoplasirani na ATP listi. Inače, srpski teniseri nalaze se u centru pažnje na ovom turniru i mogući su njihovi brojni međusobni susreti.
Kecmanović je slobodan u prvom kolu turnira u Banjaluci. On je pohvalio organizatore turnira Srpska opena.
„Banjaluka izgleda fantastično. Sve je novo, srećan sam što sam ovde. Verujem da će se na ovom turniru igrati dobar tenis“, rekao je Kecmanović, prenosi zvanični sajt turnira.
Kecmanović će kasnije danas odraditi trening u Banjaluci.
„Nisam još trenirao, tek me očekuje izlazak na teren. Uslovi su spori, teško je, međutim s obzirom na vreme to je za očekivati. Videćemo kako će da ide samo da ne bude kiše“, dodao je on.
Kecmanović se osvrnuo na žreb koji je spojio sve srpske igrače u gornjoj polovini.
„Iskreno nije mi to čudno, nekako smo svi uvek bili u istom delu. Ovoga puta mogu da idem korak dalje, ne moram na Novaka Đokovića u četvrtfinalu, već u polufinalu. Posle ovoga turnira plan mi je da idem u Madrid i Rim“, naveo je srpski teniser.
Kecmanović je prošle nedelje igrao u finalu singla i dubla u Eštorilu, ali nije imao sreće da dođe do titule.
„Zadovoljan sam sezonom na šljaci, počeo sam da igram dobro. Drago mi je da i na ovoj podlozi pravim bolje rezultate i da mi je samopouzdanje na visokom nivou. Želim da nastavim tim tempom i pružim dobre partije“, istakao je srpski teniser.
Kecmanović je prvom kolu mastersa u Monte Karlu izgubio u prvom kolu od Italijana Lorenca Musetija.
„Šta se desilo u Monte Karlu? Imao sam dosta mečeva, skoro 11 u pet dana. Stvarno sam bio iscrpljen već tada“, priznao je Kecmanović.
On će u dublu igrati sa Nikolom Ćaćićem.
„Nas dvojica igramo dobro, videću da li ću morati i ovoga puta da ga nosim na leđima“, zaključio je Kecmanović.
Srpski teniser Filip Krajinović izjavio je danas da se nada da će imati dobar turnir u Banjaluci na Srpska openu.
„Drago mi je da sam se vratio u Banjaluku, sve je lepo sređeno. Igrao sam ovde čelendžer pre desetak godina. Nažalost u prvom kolu igram protiv Dušana Lajovića, iako smo nas dvojica dobri prijatelji, prijateljstvo ću morati da stavim malo po strani“, rekao je Krajinović, preneo je zvanični sajt turnira.
Krajinović je nedavno završio saradnju sa Jankom Tipsarevićem, a trenutno mu na Srpska openu pomaže Viktor Troicki.
„Troicki mi je selektor, imamo lepu saradnju. Kad god može sa mnom je na terenu. Mate Delić je moj prijatelj, baš kao i Goran Tošić. Nemam zvaničnog trenera sada, ali mi je drago da je Tošić uvek tu za mene. Nadam se da ću u skorije vreme rešiti i pitanje trenera. Nažalost, završio sam saradnju sa Jankom po drugi put posle Dubaija. Nije uspelo, videćemo šta će biti po tom pitanju. To je jako osetljivo, pa neću da žurim. Nisam u dobroj situaciji što se tiče rezultata i samopouzdanja, tako da mi je potreban neko iskusan“, dodao je Krajinović.
On se potom osvrnuo na glavni deo žreba.
„Nemam odgovor dokle mogu da doguram, svaki meč je zahtevan. Lajović je u dobroj formi, voli šljaku, biće to veliki izazov. Taj deo žreba je komplikovan, dosta je naših, tu je i Novak Đoković. Videćemo šta će se desiti“, naveo je srpski teniser.
On je juče trenirao i sa Damirom Džumhurom.
„Vidim da se Damir vraća u formu, želim mu sve najbolje, igrali smo u Banjaluci pre sto godina neko finale, ne sećam se tačno imena turnira. Nadam se da će se vrati tamo gde mu je mesto“, rekao je Krajinović.
Srpski teniser je istakao da mu je glavni cilj ulazak u glavni žreb na Ju-Es openu.
„Nažalost plan mi se promenio. Nisam planirao manje turnire, ali sam sezonu krenuo loše, tako da ću morati. Rim i Madrid igram zatim idem na Rolan Garos, između biću na nekom čelendžeru. Posle Pariza ne idem na travu, već ću se fokusirati na namanje turnire. Trava je malo i 'ruski rulet' iako sam prošle godine igrao finale Kvinsa. Moram da igram manje turnire, kako bih skupio dovoljno poena, kako bih obezbedio na Ju-Es openu glavni turnir“, zaključio je Krajinović.
Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
SPORT
„Početak kraja Rafaela Nadala“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala