- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slovenci kuju plan – i žele nazad srpskog trenera: „Voleli bismo da je sa nama“

© Foto : FIBASrpski košarkaški trener Igor Kokoškov na Evropskom prvenstvu 2017. koje je osvojio sa reprezentacijom Slovenije
Srpski košarkaški trener Igor Kokoškov na Evropskom prvenstvu 2017. koje je osvojio sa reprezentacijom Slovenije - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Pratite nas
Predsednik košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec izjavio je da postoji plan o povratku Igora Kokoškova u reprezentaciju Slovenije.
Aktuelni član stručnog štaba NBA ekipe Bruklin Nets, ipak, neće biti selektor, tu poziciju zauzima Aleksandar Sekulić, a za Kokoškova je predviđena drugačija uloga.
„Prvobitni dogovor sa Sekulićem pre tri godine bio je da, ako se tim plasira na Svetsko prvenstvo, on ga i tamo vodi. Zato to nije bilo pitanje, ali je tačno da smo morali da raščistimo mnogo toga, pre svega ovo nesrećno Evropsko prvenstvo. Pre dve sedmice, na sednici Izvršnog odbora FIBA pitali su me iz Poljske šta ja tada mislim da nije u redu. Odgovorio sam mu da su oni igrali dobro, a mi slabo. To je činjenica. Analizirali smo od koga dobijamo koševe, kakva je odbrana i tako dalje, ali sam siguran da bismo od deset utakmica protiv Poljaka dobili devet, a tu smo izgubili. Svi smo bili pogođeni, ali dobra strana je što smo nešto naučili i stekli nova iskustva, siguran sam u to. Španija i Francuska su takođe imale ne samo uspone već i padove, ali i jedni i drugi već dugo imaju istog selektora. Gradili smo struku oko Sekulića. Devalvirati ga sada bilo bi glupo“, naveo je predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec.
Postavljeno je i pitanje da li je Slovenija ostala pri Sekuliću jer nema drugo rešenje.
„Možda je to bio utisak, ali nije. Bili smo tihi jer smo radili. Vratio bih se tri godine unazad: činjenica je da smo tada, pre Sekulića, tražili trenera - Itudisa, Paskvalea, imali smo ozbiljne razgovore sa njima i bili blizu dogovora. Ideja je bila da posle neuspeha, kada se nismo plasirali na SP, damo volan u ruke strancu. Onda smo našli rešenje u Sekuliću, koji tada nije bio baš poznat trener, a danas je drugačije. Sada je ozbiljan trener ozbiljnog kluba, sa kojim je upravo stigao do polufinala VTB lige. Traži se trener i tu ne vidim problem. Nije tačno da smo sada tražili trenera, ali smo razgovarali sa Sekulićem šta je pošlo po zlu, jer ne želimo da ponovimo grešku“.
S tim u vezi, Slovenija želi da pojača stručni štab Kokoškovim koji joj je doneo titulu prvaka Evrope.
„Voleli bismo da je Kokoškov sa nama. Dakle, ova glasina je apsolutno tačna, ali je pogrešno protumačena da bismo hteli da ga postavimo za selektora. Ne možemo to ni da uradimo, jer nam je potreban selektor koji će pored Mundijala voditi i reprezentaciju u kvalifikacijama u novembru ili februaru, što NBA trener praktično ne može. Želimo da imamo Igora sa nama, želeli bismo da odemo na SP u što boljem sastavu, i igrački i trenerski. Ako nađemo kompromis da se to uradi, svakako želimo da ga imamo u reprezentaciji...“, istakao je Erjavec.
Srpski trener je Sloveniju vodio 2017. na Evrobasketu, dve godine kasnije je preuzeo i Srbiju, ali ta saradnja nije dobro prošla.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala