- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši političar ubijen pred televizijskim kamerama: Šokantni snimci iz Indije

© AP Photo / Rajesh Kumar SinghIndijska policija na mestu ubistva bivšeg političara Atika Ahmeda
Indijska policija na mestu ubistva bivšeg političara Atika Ahmeda - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Pratite nas
Bivši indijski političar Atik Ahmed, koji je bio osuđen za otmicu i optužen za ubistvo, kao i njegov brat, ubijeni su tokom davanja izjava novinarima, a ubistvo su snimile televizijske kamere.
Ahmed se kretao u pratnji policije i obraćao se novinarima u trenutku kada su se pojavili napadači i pucali mu iz pištolja u glavu iz neposredne blizine, vidi se u snimcima koji se šire društvenim mrežama. Ubistvo se dogodilo u gradu Alahabadu u državi Utar Pradeš, navode indijski mediji.
Trojica napadača su se lažno predstavljali kao novinari i nosili su kamere i mikrofone, saopštila je policija Utar Pradeša. Oni su se predali posle ubistva, policija navodi da imaju kriminalne dosijee za manja krivična dela, te da dolaze iz različitih gradova, a motiv ubistva još nije poznat.
Pre nekoliko dana, policija je u obračunu ubila maloletnog Ahmedovog sina, a političar je tvrdio da je i njegov vlastiti život ugrožen i da mu policija preti.
Ahmed i njegov brat Ašraf, imali su lisice na rukama u trenutku ubistva, pošto ih je policija sprovodila na lekarski pregled.
U pucnjavi su ranjeni i jedan policajac i jedan novinar. Policija je zabranila javne skupove u delovima države Utar Pradeš.
Ahmed, koji je bivši poslanik, i njegov brat nalazili su se u policijskom pritvoru i prebačeni su u Alahabad u državi Utar Pradeš, gde je on bio optužen za ubistvo i napad.
Obojica su uhapšeni u aprilu u vezi sa ubistvom Umeša Pala, koji je bio ključni svedok ubistva poslanika iz regionalne partije Bahujan Samaj 2005. godine.
Ahmed se od 2019. nalazio u zatvoru pošto je osuđen za otmicu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala