- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Praznični razgovor sa Avramovićem: „Srbin će podržati Srbina u belom svetu, tako je i Novak nas“

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićAleksa Avramović KK Partizan
Aleksa Avramović KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Pratite nas
Ekskluzivno
Jedan od košarkaša koji ponosno istiže svoju pravoslavnu veru je plejmejker Partizana i reprezentacije Srbije Aleksa Avramović. Vera je za njega važna i zato smo upravo sa njim razmenili nekoliko rečenica u prazničnom razgovoru. Ističe Aleksa za Sputnjik da su vera i međusobna podrška održali Srbe gde god da se nalaze u svetu.
Partizan je overio plasman u plej-of Evrolige (gde će igrati protiv Real Madrida) pobedom na gostovanju Monaku, a tom prilikom je crno-beli tim imao podršku Novaka Đokovića, inače navijača Crvene zvezde.
Novak je po drugi put gledao košarkaše Partizana ove sezone, a pre Monaka podržao je crno-bele u Beogradu protiv Olimpijakosa. Otkrio je Novak i da je njegov sin veliki navijač košarkaša Partizana.
Rekli bi mnogi da je Novakov gest nešto što se ne viđa često u prepucavanjima na relaciji Zvezda - Partizan, ali je to gest koji može samo da raduje i koji približava ova dva kluba.
I to se sve dogodilo pred Vaskrs. A, Avramović je neko ko se često zahvaljuje Bogu na svemu što mu se dešava u sportskoj karijeri i životu.
„Bogu hvala, naravno. Srbi smo, naravno da će Srbin podržati Srbina, gde god se našao u belom svetu. To je prirodna reakcija, nešto što nas je održalo svih ovih vekova, neću sada da se prisećam od Nemanjića do sada, i ranije. To je nešto što svaki Srbin ima urođeno u sebi. Svako živi onako kako želi da živi“, kaže Avramović za Sputnjik.
© Foto : ABA liga / KK Partizan / Dragana StjepanovićŽeljko Obradović i Aleksa Avramović
Željko Obradović i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Željko Obradović i Aleksa Avramović
Iskoristio je košarkaš Partizana i reprezentacije Srbije da zagrli Đokovića posle utakmice sa Monakom što pokazuje koliko poštovanje vlada između njega i najboljeg tenisera u istoriji.
„Prvi put sam ga tada upoznao i sreo. Iskoristio sam priliku da mu čestitam na svemu i da ga zagrlim jer stvarno ne znam kada ću imati priliku da vidim Novaka u životu tako blizu. Drago mi je što sam imao priliku da ga upoznam. On je najveći sportista i ambasador Srbije svih vremena. Jedna ličnost koja je... divim mu se. Nadam se da će potvrditi dominaciju“, kroz osmeh je konstatovao Avramović.
Da li je činjenica da je Đoković bodrio košarkaše Partizana u više navrata bila dodatna amotivacija za izabranike Željka Obradovića?
Kako nije! Stvarno svaka mu čast. Hvala mu što je došao, ne samo on, već i njegova porodica. Idemo dalje“, konstatuje Avramović.
A, kako su reagovali saigrači, pogotovo stranci? Prate li Novakove partije u teniskim arenama?
„Ko ne zna Novaka, Novaka svi znaju. Jesu, oduševili su se. Svi su se oduševili, to je normalno“, kaže Avramović.
Da se posvetimo malo više košarci. Avramović je, uprkos povredi, ove sezone napravio novi pomak u igri. Da li je mogao da očekuje toliki napredak i da će sa Partizanom da uđe u plej-of Evrolige kada je dolazio među crno-bele?

„Da, naravno. Željko mi je trener, on uvek podigne tvoju igru, duplo si bolji igrač nego kada si došao. Tako sam i ja sada mnogo bolji nego kada sam došao. Ne samo ja, već i svaki ostali igrači. Znao sam i verovao sam dubinski u to“.

© ABA ligaAleksa Avramović
Aleksa Avramović
 - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Aleksa Avramović
A, onda se okreće celoj ekipi.
Fenomenalno igramo u poslednje vreme. Imamo ponekad male padove, ali Bogu hvala izdignemo se. I protiv Igokee je druga petorka koja je ušla odradila fenomenalan posao pa smo zasluženo pobedili“, kaže Aleksa.
Sada kada su crno-beli stigli do plej-ofa, jasno je da žele da odu i na Fajnal for Evrolige pobedom u seriji nad Real Madridom. Već su pred crno-belima padale ekipe poput Reala, ali i Olimpijakosa, Monaka, Efesa...
„Evroliga je podjednakog kvaliteta, izuzetno je snažna i čvrsta, ove godine je možda i ponajbolja u poslednjih par godina. Nema slabog protivnika, svako svakog pobeđuje, nešto slično španskoj ligi“.
Kakva su očekivanja pred plej-of utakmice?
„Idemo korak po korak. Polako sve. Posle Vaskrsa ćemo videti“, završio je Avramović razgovor za Sputnjik.
- Pogledajte najnoviju emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
SPORT
„Novak će biti kralj svega“ – najbolji Englez veliča najboljeg Srbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala